Христина Деянова - MVP на 17-ия кръг


Христина Деянова - MVP на 17-ия кръг
Христина Деянова (Славия)
18-02-2008 03:12

Центровете Наталия Топалова (Лукойл Нефтохимик) и Светла Асенова (Дунав Еконт) се превърнаха в главни действащи лица в голямото дерби на женското първенство, играно в този 17-и кръг; но и двете бяха изпреварени в класацията за MVP на кръга от снайперистката на отбора на Славия - Христина Деянова. За победата на "белите" над Монтана 2003 тя наниза 4 тройки от само 5 опита, беше безпогрешна от наказателната линия (7/7) и успя при 4 от 6-те си опита за 2 точки. Към общо 27-те си точки, Деянова добави 5 овладени и 4 "откраднати" топки, а и не допусна нито една грешка, с което събра победния коефициент 33.
 
Топалова и Асенова са втора и трета в този кръг съответно с коефициент 28 и 27. В битката между техните отбори, а и в индивидулния си сблъсък в мача, и двете направиха впечатляващи дабъл дабъл постижения. В тях те, освен двуцифрения брой овладени топки, записаха и едни от най-големите точкови активи в кръга. Всъщност този на Топалова е точно най-големият - 27 точки, за които тя вкара 1 тройка, 9 други коша и 8 наказателни удара. Асенова пък вкара "само" 21 точки, но овладя с една борба повече (11), подаде 2 асистенции и направи доста по-малко грешки от съперничката си - 2 срещу 6.
 
Топ 5 на най-добрите индивидуални представяния в този кръг се допълва от Ива Терзиева (коеф. 23) и Агнеса Дойчинова (коеф. 22), които бяха с основна заслуга за победата на техния Рилски спортист над Берое 07. Опитната Дойчинова, която рядко излиза от тази челна петица, за пореден път се отчете и с дабъл дабъл. Само в 4 от 15-те си мача досега през сезона тя не е правила такъв и е без конкуренция по този показател. Кръгът като цяло бе продуктивен в това отношение за женската А-1, защото освен Дойчинова, Топалова и Асенова, с двуцифрен брой точки и борби се поздравиха и Надежда Симеонова и Светлана Родионова. За тяхно съжаление обаче отборите им (съответно Монтана 2003 и Берое 07) не можаха да се поздравят с победа.
 
Все пак Симеонова е победителка в две от идивидуалните класации по отделни показатели в кръга, които са доста рядка комбинация в баскетбола - по общо овладени топки (14) и по "откраднати" топки (7). С най-много асистенции (6) пък е младата и талантлива Стефка Николова от Славия.
 
След 17-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Агнеса Дойчинова (коефициент - 19.3, точки - 21, общо борби - 10.6, и борби в нападение - 5.3), Цветомила Петрова (борби в защита - 5.5), Диана Найденова (асистенции - 3.14) и Елена Петрова (отнети топки - 3.33).
 
ТОП 10 НА 17-И КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА А-1 ЖЕНИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА А-1 ЖЕНИ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи