Този път Изтокът надделя


Този път Изтокът надделя
ЛеБрон Джеймс забива през Дирк Новицки
18-02-2008 14:46

Крилото на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс и гардът на Бостън Селтикс Рей Алън бяха основните фигури при победата на звездите от Изтока над тези от Запада със 134-128 в Ню Орлиънс.
 
По ирония на съдбата Алън можеше изобщо да не играе, но замести в последния момент контузения Карон Бътлър. Той обаче вкара цели 14 точки в решителните последни 4 минути, и общо 28 в мача. Джеймс пък записа 27 точки, 9 асистенции и 8 борби, с което спечели наградата за MVP за втори път през последните 3 години.
 
Изтокът водеше вече с 95-79 в третата четвърт, но Амаре Студъмайър и любимецът на местните фенове Крис Пол вдъхновиха обрат със серия 2-17, която бе завършена от Дирк Новицки с кош за 110-112 в полза на Запада. Това всъщност беше първото водачество на западняците в целия мач - едва 7 минути преди края му. Тогава обаче настъпи часът на Рей Алън, за който това бе осмо "Ол Стар" участие. Той вкара три тройки, с които общият му актив стана 5 от 9 опита; тогава дойде и гръмотевичната забивка на ЛеБрон през двама човека, лкоято може би натежа при гласуването за MVP; a на края отново Рей Алън вкара с поднасяне, а после и от два наказтелни удара, за да осигури окончателно победата.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи