Леброн Джеймс: „Тази година сме олимпийски шампиони”


Леброн Джеймс: „Тази година сме олимпийски шампиони”
Отборът на САЩ иска златото в Пекин
18-02-2008 19:28

Капитанът на националния отбор на САЩ Леброн Джеймс бе в изключително добро настроение по време на All Star уикенда в Ню Орлиънс и след като грабна приза за MVP заяви пред репортерите, че САЩ ще станат олимпийски шампиони това лято в Пекин.
 
„Тази година сме олимпийски шампиони. Много сам развълнуван. Имаме страхотен треньор в лицето на Крижевски, който ни позволява да правим това, което искаме, стига нещата да не излизат извън контрол. В отбора играят състезатели, които не обичат да губят – Коби Брайънт, Кармело Антъни, Дуейн Уейд. Резервите ни също никак не са за подценяване. Имаме толкова невероятни играчи.”
 
В последните години, успехите на национално ниво на супер звездата на Кливлънд Кавалиърс бяха малко ограничени. Носейки екипа на САЩ, той успя да грабне златото само от Шампионата на ФИБА Америка през 2007 година в Лас Вегас, надделявайки над значително отслабения отбор на Аржентина.
 
На игрите в Атина преди четири години, Джеймс и компания, водени от Лари Браун бяха победени от Пуерто Рико и Литва, завършвайки четвърти в предварителната група. На ¼-финала, обаче, разочароваха По Гасол и Испания, побеждавайки ги със 102-94. На полуфинала американците отстъпиха на Ману Джинобили, но пак за сметка на това си го върнаха на Литва и взеха бронза.
 
На шампионата на планетата през 2006 г. в Япония, САЩ се представяха повече от чудесно, до момента, в който тогавашните европейски шампиони – нашите съседи Гърция - им нанесоха тежко поражение (101-95). Отново звездите от лигата на извънземните трябваше да се задоволят с бронза, като този път отнесоха Аржентина.
 
„Преди четири години не играех на позицията, която истински ме вълнува” – споделя за отминалите си изяви Леброн. „Тогава не показвах максимума, на който съм способен. Сега обаче нещата стоят по друг начин. Аз съм капитан на отбора и знам, че много трудно някой ще успее да ни победи.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи