Атанас Тонев: Побеждавали сме и Италия, и Сърбия


Атанас Тонев: Побеждавали сме и Италия, и Сърбия
Атанас Тонев
19-02-2008 16:48 | gong.bg

Президентът на Българската Федерация по баскетбол Атанас Тонев даде своето мнение пред gong.bg относно съперниците на нашите представителни отбори, мъже и жени в предстоящите квалификации за Евробаскет 2009.
 

„При мъжете извършваме подмладяваме. Дори треньор да не беше Пини Гершон, той ще е принуден да избира от Тодор Стойков до най-младите - Захариев и Божидар Аврамов. Не определям този цикъл като безсмислен. Ще се срещнем с колоси в европейския баскетбол като Италия и Сърбия. Важно е да се развие потенциала ни. Доказано е, че при пълна мобилизация постигаме максимума. Побеждавали сме и Италия, и Сърбия, и то в не чак толкова далечно минало”, каза Тонев пред gong.bg.
 По повод съперниците на женския ни национален тим в предстоящите евроквалификации босът на родния баскетбол заяви: „При жените е позната картинка. Продължавам да твърдя, че женският ни баскетбол има потенциал да играе на Европейско. Нещата опират до селекция и мотивация и ролята на селекционера е да достигне до сърцето на всяка състезателка. Коментарът ми след двубоя с Израел миналата година в квалификациите на жените бе, че явно някои не желаеха за играят на Европейско. Не, че бойкотираха, а не играха както могат.”


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи