Отново драма при кадетките на североизток


Отново драма при кадетките на североизток
Мирена Денчева с 53 точки за Дунав
19-02-2008 18:54

В битката за 1/2 място при кадетките в регион Добруджа пак се стигна до оспорван мач и инфарктна развръзка между вечните съперници Дунав и Черно море Одесос. В русенската зала "Дунав" отборът домакин спечели с 92-88 след продължение. По този начин се изравни напълно баланса между двата тима досега през сезона, след като варненки бяха победили в мач на свой терен през октомври със същата разлика (76-72). Онзи мач обаче сега е без значение за класирането, а вместо това предстои нова среща между двата отбора, отново във Варна, точно след един месец (на 19 март).
 
Днес водените от Стефан Стефанов кадетки на Дунав започнаха силно, но след това бяха на път да изпуснат победата, преди все пак да я грабнат в продължението.
 
След 8-1 и после 14-8, възпитаничките на Светла Жечева наваксаха и до края на първата четвърт изравниха - 18-18. През втората Дунав отново взе аванс и на полувремето поведе 39-32. След почивката обаче русенските момичета имаха много слаби минути, което позволи на варненки този път не само да изравнят, но и да поведат с разлика от 5-6 точки, която поддържаха до края на четвъртината (54-60).
 
Последва една луда четвърта част, изпълнена със събития и белязана от доминация в нападение на две състезателки. Въпреки че все пак за тези минути двата тима си вкараха цели 54 точки, те се опитваха да играят агресивно в защита и в резултат на това до края на редовните 40 минути общо 4 момичета от Черно море Одесос и 2 от Дунав бяха аут за по 5 лични нарушения.
 
Затова пък за Дунав на игрището до самия край остана натрупалата 4 фаула Мирена Денчева, която бележеше при почти всяка атака на своите. За Черно море Одесос пък, въпреки полученото схващане на крака, в игра се завърна и също направи много силна последна четвърт Деница Габровска. Първо с тройка и още един кош Денчева само за секунди стопи пасива на домакините от 7 на 2 точки (65-67). После пак тя се разписа в 6 последователни атаки на Дунав, от 68-69 до 78-76 (общо 12 поредни точки!). Габровска и съотборничките и обаче не се предаваха и поддържаха огъня. А при 82-78 те се възползваха от наивни грешки на русенки за да поведат отново - 82-83. След нов кош на Денчева и един успешен наказателен удар на гостенките се стигна до 84-84 и мачът влезе в продължение.
 
В него изведнъж двата отбора се "гипсираха" и успяха да си вкарат само 10 точки почти до самия край. 8 от тях обаче бяха на домакините, за които две бързи контраатаки завърши успешно гардът Николет Маринова (за 92-86) и така подпечата успеха. Попадение със сирената на варненки само намали разликата в крайния резултат до 4 точки.
 
За победата на Дунав Мирена Денчева отбеляза внушителните 53 точки, 23 от тях - в тази уникална последна четвърт на редовното време. Надежда Иванова и Йоанна Христова добавиха съответно 12 и 11.
 
За гостенките Деница Габровска завърши с 27 точки, като 11 дойдоха в четвъртата част. Николета Димитрова записа 12.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи