Вaсилка Танчева (учителка от Карлово)


Вaсилка Танчева (учителка от Карлово)
21-02-2008 18:32

"Скъпи организатори на проекта, първо бих искала да изразя благодарността (моята, на децата и родителите ) от възможността да участваме в  Ученическа Баскетболна Лига ОВЕРГАЗ.
Оценяваме сериозното и професионално отношение към заниманията на децата в извън училищните форми, добрата организация, стимулирането на тези, които заслужават, възможността за изява и за формиране на борбен и целеустремен характер.

При създаване на групите съм имала в предвид най-вече желанието на децата и любовта им към баскетболната игра. Радвам се, че се създават добри приятелски взаимоотношения, екип в който всеки може да намери място, ако се докаже с постоянство и характер.

Физическата подготовка на децата, особено групата на момчетата, е доста добра – издръжливост, бързина, отскокливост, а също така и повратливостта, която е специфична за баскетбола. Запознах децата с историята на баскетболната игра и правилознанието.
Работим за усъвършенстване на основни технически похвати характерни за възрастта на децата – водене и подаване на топката, ловене, лъжливи движения и стрелба в коша.

Проведохме и три приятелски срещи с отбори от други училища. В реална игрова и състезателна обстановка си пролича нивото на подготовка на децата. Победихме и в трите мача. Това беше за нас един барометър с изключително положителен ефект. Заложеното във всяко дете желание за участие в състезание и победата, която постигнахме, стимулира децата много.
Всички идват на тренировките с желание и се стараят, което на този първоначален етап на тяхната подготовка е изключително важно за по-нататъшното им израстване. На един положителен емоционален фон всичко което тепърва се стараем и ще направим се постига по-лесно, за което съм и оптимист, че резултатите ще са отлични."


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи