Маями продължава трагичната серия


Маями продължава трагичната серия
33 точки на Уейд не спасиха Маями от нова загуба
22-02-2008 11:35

В един от снощните три мача програмата на редовния сезон на НБА срещна точно двата отбора, които са на двата полюса като моментна форма - Хюстън Рокетс с тяхната серия от победи, и то като домакини срещу губещият мач след мач Маями Хийт. Логичното се случи - победа за "Ракетите" със 112-100.
 
За Маями това е 10-а поредна загуба, а за Хюстън - 10-а поредна победа. За тима от Флорида, който само преди 2 години триумфираше с титлата, ужасяващото е, че има само една победа и цели 25 загуби в последните си 26 мача. Бившият отбор на Шакил О'Нийл е единственият в лигата, който все още е с едноцифрен брой победи (9) след 53 изиграни мача досега през сезона.
 
Победната серия на Рокетс пък е тяхна най-голяма от шампионския им сезон 1993-94 насам. Тогава те започнаха редовния сезон с 15 поредни победи. Сега, след тази победа над Маями, "Ракетите" вече имат 14 победи от последните 15 мача.
 
В "Тойота Център" в Хюстън Трейси МакГрейди резлизира 23 точки за победителите, а китайският гигант Яо Мин добави 21.
 
За "Горещите" Дуейн Уейд записа 33 точки, а Шон Мериън добави 18 точки и 10 борби в едва четвъртия си мач за отбора, откакто бе пратен там от Финикс като част от сделката за Шак.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи