Вранчева и Томова не успяха срещу лидера


Вранчева и Томова не успяха срещу лидера
Милена Томова в борба за топката
24-02-2008 10:12

Българският тандем Ивелина Вранчева и Милена Томова, защитаващ цветовете на унгарския Севиеп Сегед игра много силно, но отбора им падна у дома от МиЗо Печ с 59-68 в дербито на унгарската женска лига. Срещата бе своебразно дерби, тъй като се срещаха третият във временното класиране (Севиеп Сегед) и първия (МиЗо Печ). Гостите са единствения отбор без загубена среща досега в шампионата на Унгария.
 

И двете българки бяха в стартовата петица на домакините и за пореден път доказаха, че са две от най-добрите техни състезателки през този сезон. Томова отбеляза 16, а Вранчева 13 точки, двете с най-много за Севиеп. За гостенките Вайда завърши със 17 точки.
 

Самата среща се реши в последната част преди началото на която резултата бе само 2 точки за МиЗо Печ (52-54). В последната десетка обаче състезателките на Севиеп се стъписаха от класата на съперника и успяха да отбележат едва 7 точки.
 

Въпреки загубата отборът на Томова и Вранчева се намира на трето място с 13 победи и 3 загуби от 16 мача.
 

На втора позиция в Унгария е отборът на МКБ Евролизинг на баскетболистка номер 1 на България за 2007 Алебна Брънзова. До този момент те имат само една загуба от лидера в класирането МиЗо Печ. В последния кръг МКБ Евролизинг победиха Вашаш със впечатляващото 101-38. Брънзова вкара 10 точки, но само за 13 минути игра.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи