Осмо място за кадетите в Турция


Осмо място за кадетите в Турция
Димитър Димитров с дабъл дабъл
24-02-2008 15:39

Кадетският национален отбор на България остана на осмо място на силния международен турнир „Тюрк Телеком” в Турция. Нашите момчета, водени от Янко Янчев загубиха последната си среща днес след като в мач за 7/8 място отстъпиха на Германия с 58-65. Двата отбора се срещнаха и в една от двете групи на предварителната фаза като тогава пак Германия взе връх и ни победи.
 

В днешният мач нашите имаха шанса да се реваншират, но за съжаление изиграха на ниво само първото полувреме. На почивката България имаше преднина от 40-27. През вторите двадесет минути умората си каза думата и в последните две части нашите кадети вкараха само по 9 точки във всяка една от тях. Германците без да блестят не само се върнаха в мача, но и без особени затруднения успяха да победят.
 

За нашия отбор се отличи синът на Тина ДимитроваДимитър Димитров, който изигра най-силния си мач в това състезание. Младокът вкара 15 точки и хвана 10 овладени топки и регистрира дабъл дабъл. Планимир Дафинов добави 14, а Христо Господинов 13 точки.
 

За Германия неудържим бе Кевин Брайт с 24 точки и 11 борби.
 

Кадетите ни завършиха турнира с 2 победи и 4 загуби. Този приятелски турнир е етап от подготовката за Европейското първенство за кадети, Дивизия В през идното лято. По-голяма част от отборите в този турнир в Сакаря, Турция са участници в дивизия А. Затова и осмото място може да се смята като успех в състезанието. По-късно тази вече в битка за първото място се борят Италия и Гърция.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи