Левски прегази Ямбол


Левски прегази Ямбол
Престън показва кое място окупира отбора му
25-02-2008 20:32

Отборът на Левски заема твърдо второто място, след като очаквано разгроми в зала Триадица гостуващия Ямбол. Крайният резултат бе впечатляващото 103-68, а цели 6 играчи на домакините завършиха мача с двуцифрен точков актив. Това, че баскетболът е най-вече колективна игра, се потвърди и от гостуващия отбор - той загуби с тази огромна разлика, въпреки че един негов играч бе най-добър не само в мача, но и в целия 25-и кръг (подробна информация за класацията "MVP на кръга" очаквайте по-късно тази вечер).
 
В първите минути Левски бързо поведе с 11-2, като в завършващата фаза на атаката на сините успешно се изявяваше Веселин Веселинов. После Ямбол върна два коша, но домакините отново натрупаха преднина, която стигна и до 10 точки. Все пак хората на Иван Чолаков се пребориха да я стопят отново до 24-18 след 10 минути игра.
 
В началото на втората четвърт обаче се разигра влезлият в края на първата Роб Престън, а с една тройка на Станислав Славейков разликата стигна и до 14 точки. След това последва ново намаляване на разликата, после тя се колебаеше около 10 точки, но в крайна сметка последният силен момент за Ямбол през това първо полувреме беше, когато Вадим Река вкара два поредни коша за да намали до 41-33. От тук до почивката в продължение на две минути гостите не можаха да отбележат точка, а домакините записаха нови 9, включително забивка на Веселинов, за да поведат с най-голямата си разлика до момента - 50-33.
 
Второто полувреме започна с няколко пропуска и грешки и на двата отбора, преди Веселинов да прекъсне точковата "суша" с тройка, която направи разликата 20 точки. Такава се задържа тя до края на третата част, а за Левски, освен Веселинов, точки трупаше и младият център Николай Върбанов. Центърът на гостите Река също беше резултатен, заедно с традиционният лидер - гарда Станислав Говедаров. Двамата обаче не получаваха достатъчна подкрепа в нападение от останалите играчи на Ямбол, а отборът като цяло издъхваше в защита. Така разликата надхвърли 20 точки и дори стигна до 27, след 3 поредни коша на Славейков. В края на четвъртината резултатът беше 71-46.
 
В последните 10 минути на мача гостите окончателно развяха белия флаг. В началото на тази четвърт те допуснаха нова серия от безответни кошове на Левски - този път 13-0 за 3 минути игра. Тя бе прекъсната едва когато Говедаров отбеляза за 84-48. От там пък започна серия 0-8 в полза на гостите, която вече имаше значение само за това Ямбол да загуби с по-малка разлика. От своя страна, на тима на Левски му остана да гони гросмайсторската граница от 100 точки, която не бе особено предзивикателство срещу изпадналия в положение "гроги" отбор на Ямбол. Тя лесно бе премината повече от минута преди края с кош на Стефан Георгиев "Торо" за 101-63. Все пак ямболии се погрижиха поне да не загубят с повече от 40 точки, колкото и това да не е утеха за тях - разликата при финалната сирена беше 35 за Левски.
 
Статистиката на "Сините" красноречиво говори за отличната им отборна игра: Веселинов - 18 точки, Стефан Георгиев и Славейков - по 14, Върбанов - 12, Златин Георгиев и Престън - по 11. Всички, записани в тимовия лист, получиха от Любо Минчев по 10 или повече минути игра, а само един (Юлиан Радионов) не се разписа в коша на противника. Имаше и трима от Левски с 4 или повече асистенции.
 
За гостите Говедаров вкара 23 точки, но направи и 9 грешки. 23 точки записа и Вадим Река, като хвана и 12 борби. Това му бе достатъчно, за да стане MVP на кръга, но не и за победа на неговия отбор.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЯМБОЛ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛЕВСКИ 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЯМБОЛ  
  
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)  
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ  
 
ТОП 10 НА 25-И КРЪГ  

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи