Бойко Младенов подписва с КК Сплит


Бойко Младенов подписва с КК Сплит
Бойко полетя към Сплит
26-02-2008 14:53 | Александър Сотиров

В КК Сплит до края на сезона ще има втори български представител след младока Деян Иванов. Стана ясно, че 212-сантиметровия Бойко Младенов ще подсили хърватския клуб до края на сезона. Сплит воюва на два фронта - хърватското първентво и Адриатическата лига.
 
Бойко Младенов започна сезона в Кипър, в отбора на Аполон Лимасол, но напусна поради финансова криза в тима. След това подсили българския ЦСКА, с опцията да напусне при изгодно предложение от чужбина.
 
Специално за BulgarianBasket Младенов заяви: "Много съм доволен, че отивам да играя в този отбор. Един от най-силните тимове от бивша Югославия, няколко пъти европейски шампион. За мен ще е чест да играя в отбора на Тони Кукоч и Дино Раджа. Много се радвам, че ще имам българин за съотборник, в лицето на Деян Иванов."
 
Също така самият състезател добави, че е получил офертата на хърватския гранд броени минути след като е отказал на шведите от Стокхолм 08.
 
КК Сплит е печелил три години поред Евролигата - 1989, 1990 и 1991. Други големи постижения на тима са двете купи "Радивой Корач" и шестте титли и петте национални купи на Югославия.
 
Тимът е на десето мято в Адриатическата лига с актив от 9 победи и 13 загуби. Интересен факт е, че Бойко е третият българин, който ще носи жълтия екип. Преди Деян Иванов и Младенов, за Сплит игра и Филип Виденов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи