Генадий Дроздов: И треньора, и играчите разбират, че право на грешка нямат


Генадий Дроздов: И треньора, и играчите разбират, че право на грешка нямат
Генадий Дроздов (dynamobasket.com)
27-02-2008 12:33

Генералният директор на Динамо Москва Генадий Дроздов:

„Сега УЛЕБ Къп е далеч по-силен, отколкото преди две години когато спечелихме трофея. Всички отбори играят на високо ниво, а в елиминациите слаби съперници няма. Почти всеки отбор в УЛЕБ може да си позволи 4-5 американци, а няма и лимит на чужденците. Концентрацията трябва да бъде в следващия мач и затова трябва да вървим стъпка по стъпка, играем мач за мач. И треньора, и играчите разбират, че право на грешка нямат. Такава е системата на турнира.

Все още е рано да се говори за финалната осмица. Първо трябва да попаднем там. Ако разсъждаваме хипотетично, то в този турнир огромна роля ще изиграе дължината на резервната скамейка, класните резерви във всеки отбор ще са от значение. Кръгът на претендентите за трофея е дсота широк. И ще спечели този, който достигне върхова психологическа и физическа форма в решителните мачове. За нас е радващо, че се върнаха в строя двамата контузени Самойленко и Вуянич. А сега ще очакваме и дебюта на сръбския център Ненад Мишанович.

Радва ме факта, че добре се включват и руските играчи в тима. Василиев благодарение на труда си достига необходимото ниво, психологически се оправя Моня, а Биков редовно показва че вече е един от лидерите на отбора. Иначе мога да кажа добри думи за всички играчи. Разбира се, може и да напредваме. Надявам се, че в решаващите мачове Динамо ще демонстрира това, на което е способен.

Голяма част от играчите ни претендират за място в националния тим на Русия. Предполагам, че Сергей Тараканов и Дейвид Блат ги радва факта, че руските състезатели играят все повече време и то в решителните срещи на отбора. Пешич им се доверява много, защото вижда перспектива в тях за далечно бъдеще.
Преживяхме безболезнено напускането на Пападопулос. Пешич доказа, че може да борави добре със състава в зависимост от формата на отделните играчи. Разбираемо е, че не всички могат да бъдат в оптимална форма наведнъж. Той прави така, че спадовете на един или друг баскетболист да не влият на колектива като цяло. Примерно в началото на сезона нашето оръжие бяха гардовете и техните стрелкови умения. Сега, когато Явтокас набра скорост акцентираме върху играта под коша. Така играта на отбора става много разнообразна,” завършва Дроздов.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи