Лиетувос Ритас губи и Петравичус


Лиетувос Ритас губи и Петравичус
Марийонас Петравичус (bc.lrytas.lt)
27-02-2008 18:55

Нов удар за отбора, загубил вече един от титулярите си в подкошието. Центърът на Лиетувос Ритас Марийонас Петравичус може да пропусне остатъка от сезона в Евролигата, поради счупване на крака. Петравичус пострада на тренировка във вторник, два дни преди решителното гостуване на Фенербахче Юлкер за второто място в група Е. Така той се присъединява в списъка на контузените към мощното крило Мат Нилсен, който ще е извън игра още няколко седмици.

Петравичус, който се очаква да пропусне поне шест седмици, се представя като един от най-добрите играчи в Евролигата през целия сезон. Той записва средно по 13.9 точки при 72.1 % успеваемост в стрелбата и 5.9 борби в 16 мача от Евролигата, всичките от които започва като титуляр. Също така е лидер за отбора си по общ брой овладени борби, фаулове, извършени срещу него (4.4 на среща) и коефициент на полезно действие (16.7).

До завръщането на Нилсен, отборът на Лиетувос Ритас ще разполага с доста ограничен състав под коша в лицето на Кенан Байрамович, наскоро привлеченият Джаксън Вроуман, малко използваният център Михайлас Анисимовас и ветеранът Андриус Шлежас, след като тимът се раздели с Жоао Пауло Батиста преди началото на Топ 16.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи