Ефес Пилзен без 4-ма от американците си в Белград


Ефес Пилзен без 4-ма от американците си в Белград
Плеймейкърът Рашад Райт е един от отцепниците
28-02-2008 14:10

Турският Ефес Пилзен е в много сложна ситуция за мачът си от Евролигата като гост на Партизан довечера. Четирима от американците в отбора отказаха да пътуват за Белград от съображения за сигурност, заради нестабилната политическа обстановка в Сърбия. Дрю Никълас, Лорън Удс, Рашад Райт и Андре Хътсън решили да последват препоръката, която американските власти отправиха към своите граждани да не влизат в Сърбия, в тези първи дни и седмици след обявяването на независимостта на Косово. В същото време други двама американски играчи - Скуни Пен и Кени Грегъри, както и треньорът Дейвид Блат, който също е гражданин на САЩ, са отишли с отбора в Белград и ще участват в мача.
 
Генералният мениджър на истанбулския клуб Енгин Йозерхун коментира:
"Знаем за предупрежденията на правителството на САЩ, но в нашия случай сръбските власти ни дадоха специални гаранции за безопасно пътуване и провеждане на мача и затова всички трябваше да пътуваме. Това е недопустима ситуация и спокойно мога да заявя, че тези четиримата - Никълас, Удс, Райт и Хътсън няма да играят повече в нашия отбор."
 
Ефес Пилзен пристигна в Белград със само 8 играчи, а според правилата на Евролигата за срещите в нея всеки отбор трябва да запише в групата поне 10. В последния момент на турския отбор може да му бъде издадено специално разрешение от централата на УЛЕБ да участва с 8 баскетболисти. Началният час на мача тази вечер е 21.45 българско време.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи