Рашид Аткинс - MVP на кръга в УЛЕБ


Рашид Аткинс - MVP на кръга в УЛЕБ
Рашид Аткинс
28-02-2008 15:12

Въпреки че полският Шльонск Вроцлав бе категорично елиминиран от следващия съпеник на Лукойл Динамо Москва, един от неговите играчи напусна Купа УЛЕБ "с топовни салюти". Рашид Аткинс бе обявен от уебсайта на турнира за MVP на 1/16-финалите - реванши.
 
182-сантиметровият американски плеймейкър отбеляза 29 точки (с успеваемост 8/14 за две точки и 3/6 от тройката) при загубата на Шльонск Вроцлав с 92-83 в руската столица. Той записа още 3 борби, 9 асистенции, 6 отнети топки и бе фаулиран 5 пъти (последното също се отчита по критериите на УЛЕБ) за своя общ коефициент 38 - най-много от всички в кръга.
 
Адам Чъб от Артланд Драгонс и плеймейкърът на българският представител Лукойл Академик - Уили Дийн - също блеснаха тази седмица, и двамата с коефициент 34. При убедителния успех на нашите като гости на Вентспилс Дийн вкара 23 точки, бе перфектен (9/9) от наказателната линия, хвана 6 борби, подаде 5 асистенции, "открадна" 5 топки и не допусна нито една грешка. Чъб записа в актива си 30 точки (8/8 от наказателната линия), 8 борби и 6 предизикани фаула за своя Артланд Драгонс, който изненадващо се класира за 1/8 финалите, като изхвърли от борбата руския Триумф Люберци.
 
Играчът, който беше MVP на предишния кръг (първите мачове от 1/16 финалите) - Тарик Къркси от УНИКС Казан е четвърти в тазседмичната класация според официалния сайт на УЛЕБ с коефициент 33. Друг американец от руски отбор - крилото на Динамо Москва Травис Хенсън (коеф. 30) пък допълва Топ 5 на кръга, в поредната, и едва ли последна седмица с пълна доминация на играчи от отвъд Атлантика в индивидуалните класации на УЛЕБ.
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В КУПА УЛЕБ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В КУПА УЛЕБ 
 
ПРОГРАМА ЗА 1/8 ФИНАЛИТЕ НА КУПА УЛЕБ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи