Партизан бие "съкратения" вариант на Ефес


Партизан бие "съкратения" вариант на Ефес
20 точки за Никола Пекович
29-02-2008 01:14

Партизан използва ситуацията с отказалите да пътуват за Белград четирима амеркански баскетболисти на Ефес Пилзен и спечели първа победа във втората фаза на Евролигата. Сърбите победиха със 78-65 и заедно с турския отбор и Панатинайкос делят 2-4 място с 1 победа и 2 загуби от три изиграни срещи. Начело в групата е Монтепаски Сиена без загубена среща.
 

Ефес Пилзен пристигна в Сърбия без Дрю Никълъс, Лорен Удс, Андре Хътсън и Рашад Райт. Те не пожелаха да пътуват с отбора вследствие опасенията от ситуацията в Белград след отделянето на Косово, въпреки че домакините гарантираха безопасността им. Срещата премина без нито един инцидент, напротив гостите похвалиха Партизан и неговите фенове за страхотната атмосфера в зала „Пионир”.
 

След като запонча добре, съставът на гостите спечели първата част с 20-19. Във втората четвърт обаче Партизан се откъсна и играчите на Дейвид Блат така и не можаха да се върнат в срещата.
 

Никола Пекович вкара 20 точки, а Милт Паласио добави 14 за домакините.

За гостите двамата американци, които се решиха да пътуват с тима се представиха най-добре. Кени Грегъри бе най-резултатен с 19 точки, а Скуни Пен и Ермал Куджо добавиха по 13.
 

Решаващ фактор в мача се оказа борбата под коша, където партизан имаше предимство от 36 на 23.
 

Две победи на Партизан в оставащите три срещи може да им бъдат достатъчни за класиране на четвъртфинал. Едната от тях задължително трябва да бъде над Панатинайкос с 3 и повече точки. 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПАРТИЗАН – ЕФЕС ПИЛЗЕН 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА  

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА  

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ТОП 16 НА ЕВРОЛИГАТА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи