Портланд прекъсна серията на Лейкърс


Портланд прекъсна серията на Лейкърс
Брандън Рой се завърна с успех (AP Photo)
01-03-2008 10:18

Брандън Рой отбеляза 20 точки и подаде рекордните в кариерата си 12 асистенции при победата на Портланд Трейл Блейзърс над ЛА Лейкърс със 119-111. „Езерняците”, които привлякоха испанската суперзвезда Гасол на 1 февруари гонеха 11-та поредна победа, което не им се бе случвало от април 2004. Но вместо това Лейкърс не успяха да спечелят и увечличиха загубите си в „Роуз Гардън” на 5 подред.
 

ЛаМаркъс Олдридж бе най-резултатен за Портланд с 22 точки, а за Лейкърс Коби Брайънт отбеляза 33.
 

След тройка на Люк Уолтън Лейкърс поведе за първи път в мача с 90-88 при 10:44 до края на срещата. Блейзърс отвърнаха с 8 поредни точки и отново си върнаха водачеството. Чрез Ламар Одъм гостите се доближиха до 96-95, но Олдридж вкара следващите 6 точки за Портланд.
 

При 107-107 три минути и 4 секунди преди края Портланд се откъсна след като играчите на Лейкърс спряха да вкарват. Те пропуснаха 10 пордни стрелби, въпреки че овладяха 5 топки в нападение. Те не вкараха в продължение на 2.52 минути и едва 12 секунди преди края Брайънт отбеляза.
 

От друга страна Рой се завърна след като не взе участие в предните две срещи на тима и бе в основата на 31-а победа на Блейзърс за тази година. Отборът обаче много трудно ще намери място в плейофите на Западната конференция, тъй като основните претенденти за осмото полседно място Голдън Стейт и Денвър са едни гърди напред. Все пак има още доста срещи до края на редовния сезон и младият тим на Блейзърс ще се бори за него.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи