Сам Касел напусна Клипърс


Сам Касел напусна Клипърс
Сам Касел напуска Клипърс
01-03-2008 13:46

Заемащите последното място, Л.А. Клипърс, разтрогнаха договора си със Сам Касел в четвъртък и така му дадоха шанс да отиде в друг отбор, който най-вероятно ще бъде Бостън Селтикс.
 
Касел пропусна четири поредни срещи заради изкълчена китка на дясната ръка. За 38 изиграни мача той реализира средно по 12.8 точки, 4.7 асистенции и 2.8 борби на среща. По-рано през сезона, 38-годишният плеймейкър пропусна 12 мача на тима си, този път заради разтегнат мускул на левия прасец. Общо за последните два сезона, Касел е отсъствал в 41 срещи на Клипърс поради различни контузии и заболявания.
 
„Преценихме възможностите в конкретната ситуация и след като проведохме разговор и със Сам, решихме че това е най-доброто решение за този отбор. Наясно сме и оценяваме това, което Сам е направил за тима през последните три години и му пожелаваме много успехи и късмет” – каза генералния мениджър на Клипърс Елджин Бейлър.
 
Касел трябва да изчисти всичко около прекратяването на договора си до полунощ в петък, ако иска да има право да бъде картотекиран в друг отбор до края на сезона.
 

Преди 3 седмици той отрече статия на Бостъл Глоуб, която твърдеше, че Сам иска да откупи договора си с Клипърс, за да може да играе в редиците на водача в Източната КонференцияБостън Селтикс. Въпреки това обаче, Касел не скри разочарованието си след поредната загуба на Клипърс. В предишни изявления той беше казвал, че би искал да поиграе още една година преди да се отдаде на треньорската професия.
 

Ако Касел отиде в Бостън, ще се събере отново с Кевин Гарнет, с който бяха съотборници в Минесота.
 

Най-успешният сезон на Сам Касел с екипа на Клипърс бе 2005-06, когато той реализира средно по 17.2 точки и 6.3 асистенции на мач. С негова помощ, Клипърс победи Денвър в първия кръг на плейофите и бяха на крачка от участие във финала на Западната конференция.
 

Този сезон, Л.А.Клипърс заемат последното място в Тихооеканската Дивизия. Една от може би основните причини за това е, че цял сезон играят без двете си звезди – крилото Елтън Бранд и пойнт гарда Шон Ливингстън, които са контузени.


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи