Перо Антич - MVP на 26-ия кръг


Перо Антич - MVP на 26-ия кръг
Перо Антич
01-03-2008 23:53

Перо Антич отново показа, че може винаги, когато си поиска, и получи достатъчно игрови минути в мача, да стане MVP на кръга. Въпреки че шампионът Лукойл Академик се отнесе несериозно и си позволи игра на "котка с мишка" вчера срещу ЦСКА, дори съвсем кратките периоди на пълна концентрация и стопроцентово усилие на отбора в този мач позволиха на Перо да натрупа в актива си 28 точки, 11 борби, 3 асистенции и 2 отнети топки. Коефицентът за представянето му в мача е 37, с което той е без конкуренция в общата индивидуална класация за този кръг. За македонеца това е вече 7-а титла MVP на кръга в А-1, от 23 мача, в които е играл. За сравнение: никой друг играч в първенството няма повече от две, а по два пъти MVP на кръга са ставали само трима - Станислав Славейков (Левски), Лавел Пейн (ЦСКА) и Вадим Река (Ямбол).
 
Втори в подреждането е Аугустинас Витас (коеф. 30), въпреки загубата на неговия Черно море Еврохолд от Левски. Литовският здравеняк отново нямаше проблеми да се преборва за отскочилите топки под кошовете (общо 11 овладени), а този път беше и доста резултатен и прецизен при завършването на атаките - 10 успешни от 11 опита за 2 точки. Отбелязаните от него 22 точки в тази среща са второто му най-добро постижение, откакто играе за варненския тим, след 23-те, които вкара срещу Лукойл през ноември м.г.
 
На трето място с коеф. 27 е Сантос Мартинес от Рилски спортист. Екзотичният баскетболист от далечната Доминиканска република с всеки следващ мач доказва, че не случайно бе привлечен в тима от Самоков. Неговото представяне срещу Балкан също не можа да предотврати загубата, но бе впечатляващо - 26 точки и 11 борби (един от цели шестима играчи с дабъл дабъл постижения в този кръг).
 
Интересното е, че човекът, който бе толкова близо до трипъл дабъл със своите 17 точки, 10 борби и 8 асистенции (и то постигнати срещу Лукойл) - Христо Николов "Гларуса" - остана извън Топ 5 на кръга - на 6-о място. Причината са може би 4-те допуснати от него грешки, както и многото пропуски от наказателната линия. Те обаче не могат да помрачат впечатлението от този дух на непримиримост, с който младият играч на ЦСКА поведе съотборниците си в опита им да постигнат невъзможното - победа над хегемона в българското първенство. Всъщност, със същия коефициент като Гларуса - 24 - са и 4-ият и 5-ият в класацията - съответно Симеон Ценов (Черно море Еврохолд) и Ненад Чанак (Лукойл Академик), но двамата са с повече реализирани точки.
 
След 26-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно мач са: Перо Антич (коефициент - 28.1, точки - 22.5, и общо борби - 9.3), Вадим Река (борби в защита - 7), Станислав Славейков (борби в нападение - 3.3), Уили Дийн (асистенции - 6.4), Иван Лилов (отнети топки - 2.58) и Лавел Пейн (блокове - 1.5).
 
ТОП 10 НА 26-И КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи