Бойко Младенов дебютира с екипа на Раджа, Сплит няма шанс за плейоф в Адриатика


Бойко Младенов дебютира с екипа на Раджа, Сплит няма шанс за плейоф в Адриатика
Бойко Младенов
02-03-2008 15:05

С номера на една от легендите на хърватския баскетбол и бившата Югопластика Бойко Младенов направи дебют за КК Сплит на връх рождения си ден. Българският център, който навърши днес 27 години излезе с номер 14 за новия си отбор в мач от Адриатическата лига срещу Олимпия в Любляна. Преди това този екип носеше не кой да е, а Дино Раджа.
 

Младенов вкара 4 точки, овладя борба и отне една топка за 17 минути игра, а КК Сплит загуби срещата си със 72-87. За хърватският отбор не игра най-добрия им играч, американското крило Марлон Гарнет. За сметка на това другият българин в КК Сплит Деян Иванов продължава с добрите си изяви в този отбор. Той отбеляза 15 точки с добър процент на стрелба – 6/9 за две точки и 1/1 от тройката. Освен това Иванов прибави 7 борби към актива си.
 

За КК Сплит това бе 14-а загуба за тази година, която на практика ги извади от борбата за плейофите в лигата. Единственият отбор, който те можеха да настигнат бе ФМП Железник, но дори и да спечелят останалите си три срещи до края на редовната фаза няма да им бъде достатъчно да се класират. Всички амбиции и погледи сега трябва да се насочат към първенството на Хърватска, където отбора на КК Сплит ще се включи веднага след участието си в Адриатическата лига.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи