Нов разгромен успех за Лукойл Нефтохимик


Нов разгромен успех за Лукойл Нефтохимик
Наталия Топалова
02-03-2008 20:35

Баскетболистките на Лукойл Нефтохимик записаха нова разгромна победа след успеха над Рилски спортист в предишният кръг от женската първа А-1. Този път възпитаничките на Петко Маринов се наложиха с резултат 99-54 като домакини на обезсиления състав на Берое 07, в чиито редици липсваха имена като Албена Бачкова и Светлана Родионова.
 
Бургазлийки започнаха срещата много агресивно и още в първата четвърт дръпнаха убедително в резултата (27-8), като загатнаха  как ще се развива мачът до края. През втората част, въпреки по-добрата игра на  гостенките, разлика се покачи с още 9 точки и на полувремето отборът на Петко Маринов водеше с 55-27. След почивката старозагорки излязоха доста променени в защита и успяха да удържат атаките на домакинките, но силите им в нападение се оказаха недостатъчни и резултатът от частта беше 14-13 в полза на Лукойл Нефтохимик. След този неуспешен опит да променят хода на срещата, момичетата на Константин Боев се предадоха и последната четвърт завърши при резултат 30-14 за домакинките.
 
Основната причина за тази разгромна загуба бе липсата на някои от основните имена в състава на гостенките и късата им резервна скамейка. Константин Боев  използва само 6 състезателки в този мач, за разлика от Петко Маринов, който можеше да разчита на всички в отбора си. Поради тази причина разликата в приноса на резервите бе разгромна в полза на домакините: 35-2 точки и 11-0 борби.
 
Момичетата от Стара Загора дадоха всичко от себе си, но нямаше как да се противопоставят на силният отбор от Бургас. За състава на Берое 07 най-резултатна бе Златина Калоферова с 22 точки. Тя записа и 7 борби и бе най-полезна за отбора си. За Лукойл Нефтохимик най-добре се представи Наталия Топалова с 20 точки и 8 борби, като силно играха и Радостина Славова (11 точки и 6 борби) и Катя Кордова (16 точки).
 
С тази победа Лукойл Нефтохимик продължава да се бори за лидерската позиция в първенстото като изостава само с една точка от Дунав Еконт, а Берое 07 има равен брой точки с Рилски спортист и се намира на трета позиция. В следващия кръг бургазлийки приемат Монтана 2003 в зала „Бойчо Брънзов”, а Берое 07 имат тежката задача да посрещнат лидерките във временното класиране Дунав Еконт.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК - БЕРОЕ 07
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЕРОЕ 07 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 ЖЕНИ
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1
 

ТОП 10 НА КРЪГА  

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 ЖЕНИ (ПЪРВА ШЕСТИЦА)  

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В А-1 ЖЕНИ  

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи