Трудна победа за Рилски спортист над Монтана 2003


Трудна победа за Рилски спортист над Монтана 2003
Агнеса Дойчинова
02-03-2008 22:04

Рилски спортист постигна важна победа срещу Монтана 2003 у дома, след тежкото поражение като гост на Лукойл Нефтохимик в миналия кръг. Самоковският тим победи с 92-86 и продължава битката с Берое 07 за третото място в женската първа А-1.

Двубоят започна доста оспорвано и никой не успя да се откъсне напред през първата четвърт, в края на която гостенките, малко изненавдащо, имаха аванс от една точка - 26-27. През втората домакините се посъвзеха и съумяха да натрупат аванс от шест точки като на почивката резултатът беше 52-46.
 
В началото на второто полувреме момичетата на Иван Лепичев излязоха много амбицирани и продължиха с добрата си игра. Със силни изяви в защита и умни нападения те увеличиха преднината си до 14 точки преди последните десет минути. Успокоени от натрупаната разлика Рилски спортист започнаха последната четвърт доста спокойно, но баскетболистките от Монтана все още нямаха никакво намерение да се предават. Те заиграха много силно в нападение и единствено отслабената защита не им позволи да обърнат мача. Резултатът от тази последна част бе 28-20 в тяхна полза, но това се оказа недостатъчно за да постигнат победата. 
 
В състава на домакините отново най-резултатна бе Агнеса Дойчинова с влечатляващите 39 точки. Тя овладя и най-много борби за отбора си  - 6, което я направи най-полезната състезателка в мача. За Рилски спортист със силна игра се отличиха още Галина Станчева с 19 точки и 4 борби и Ралица Василева с 14 точки и 3 борби. И двете имаха много добър ден в стрелбата от линията за 3 точки и отбелязаха по 4 тройки, като Василева бе безпогрешна от там – 4/4.  
 
За Монтана 2003 най-силно играха Жени Димитрова, Надежда Симеонова и Цветомила Петрова. Димитрова отбеляза 23 точки и овладя 8 борби, Симеонова завърши срещата с 22 точки, 7 борби и 4 асистенции, а Петрова добави 20 точки при стрелба 6/7 от тройката. 
 
В следващия кръг на Монтана 2003 предстои тежко гостуване на намиращия се в отлична форма Лукойл Нефтохимик, а Рилски спортист посреща Славия в Самоков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - МОНТАНА 2003

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 ЖЕНИ
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1
 

ТОП 10 НА КРЪГА  

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 ЖЕНИ (ПЪРВА ШЕСТИЦА)  

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В А-1 ЖЕНИ  


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи