Дунав Еконт отнесе Славия с 52 т.


Дунав Еконт отнесе Славия с 52 т.
Виктория Мирчева с 23 точки и 9 борби за 18 минути
02-03-2008 23:32

Въпреки че бе покосен от грипна епидемия през изминалата седмица, отборът на Дунав Еконт нямаше никакви проблеми да спечели поредния си мач от женксото първенство, и то с разгромен резултат - 116-64 у дома срещу Славия. След като вирусът беше преминал на практика през всички състезателки на русенския отбор и техния треньор Стефан Стефанов (наложи се капитанката Диана Найденова да го замести и да води една тренировка на отбора в петък), днес със същите симптоми в последния момент от групата за мача бе извадена и Анета Митева. Всичко това обаче не попречи на Дунав Еконт да "гилотинира" софийския си съперник с 52 точки разлика, а младата Даниела Петева, която единствена бе пощадена от болестта, "напълни" коша на Славия с 37 точки.
 
Мачът започна с такава доминация на отбора домакин, че след първата четвърт момичетата на Кирил Куков и Борислава Мандур със сигурност биха приели, ако им предожеха останалите 30 минути да не се играят. Дунав Еконт поведе с убийственото 36-4, а Славия дори нямаше кош от игра - и 4-те точки бяха от наказателни удари. Така Стефан Стефанов имаше възможността още във втората четвърт да започне да върти състава си и да даде шанс за изява на резервите и на младите в отбора. Това даде възможност на гостенките да се поокопитят и да отбележат пет пъти повече точки за тези втори 10 минути - 20, но пък съперникът им вкара 30 и на почивката вече имаше почти три пъти повече точки от тях - 66-24.
 
Второто полувреме беше толкова протоколно, че дори няма да го удостоим с повече от едно изречение. Все пак прави чест на младите момичета на Славия, че продължиха да играят и успяха да бъдат почти равностойни на вече също доста подмладената формация на Дунав Еконт през вторите 20 минути - в тях те отбелязаха цели 40 нови точки и така пасивът им се увеличи със само 10, в сравнение с тези 42 от първото полувреме.
 
Към своите 37 точки (10/12 за 2 точки и 4/7 от тройката) Даниела Петева добави 5 борби и 4 отнети топки. Опитната Христина Минкова допринесе с 23 точки за 30 минути игра, влизайки от пейката, а друга резерва - прогресиращият украински талант Виктория Мирчева - само за 18 минути вкара още 23 и грабна 9 борби.
 
За Славия най-резултатни бяха Бойка Зарева с 17 точки и Тонка Тенчева с 14.
 
Всички приходи от билети за мача бяха заделени от БК Дунав за актуална благотворителна кауза - належащото лечение в Израел на 18-годишната Мануела Горсова, която пострада жестоко при катастрофата, причинена от Максим Стависки край Ропотамо.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ ЕКОНТ - СЛАВИЯ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 ЖЕНИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ТОП 10 НА КРЪГА
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 ЖЕНИ (ПЪРВА ШЕСТИЦА)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи