Славия бе близо до изненада


Славия бе близо до изненада
Александър Янев
03-03-2008 00:01

В много оспорван двубой отборът на Черно море 2 успя да се наложи като гост над Славия с 77-73. Въпреки очакванията за лесен мач в София, варненци, които са на второ място във временното класиране на втора А-1, трябваше да се потрудят доста за победата. Домакините, от своя страна, така и не успяха да спечелят първия си мач за сезона, въпреки добрата си игра.
 
Срещата започна много нервно и двата отбора не успяха да зарадват зрителите в залата с висока резултатност през първата четвърт, завършила 16-10 в полза на гостите. Във втората част домакините заиграха по-организирано в нападение и успяха да я спечелят с 21-19, губейки само с 4 точки на полувремето (35-31). След почивката Славия отново показа много добра игра и намали разликата с още 2 точки до края на третата четвърт,
печелейки и нея с 21-19.
 
Развоят на мача до момента накара младия отбор на Даниел Димитров да повярва във възможностите си и четвъртата част започна със сериозен домакински натиск довел до шест точки преднина за Славия в средата на частта. Варненци обаче не позволиха нещата да отидат по-далеч от това и с много добра организация в защита и нападение успяха да пречупят устрема на домакините и да измъкнат победата в края на мача.
 
Двубоят бе спечелен основно в подкошието, където играта контролираха Николай Колев и Александър Янев от състава на Черно море 2. И двамата завършиха с дабъл-дабъл, като Колев отбеляза 25 точки, овладявайки 14 борби, а Янев добави 21 точки и 15 борби. От състава на домакините двама играчи се опитваха да им се противопоставят - Вене Венев  отбеляза 14 точки и овладя 13 борби, а влезлият като резерва Владимир Николов добави 12 борби. Любомир Жечев и Йордан Янков също направиха добър мач, записвайки съответно 16 и 18 точки.
 
В следващия кръг Славия ще има още един шанс да запише победа срещу отбора на Спартак МВР, а Черно море 2 играе с Алвина във Варна.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ - ЧЕРНО МОРЕ 2
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛАВИЯ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНО МОРЕ 2

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи