Сънс печелят трудно срещу Блейзърс


Сънс печелят трудно срещу Блейзърс
Амари Студaмайър (Getty Images)
05-03-2008 10:29

Избягването на трета поредна загуба не бе лесна задача за отбора на Финикс Сънс, но с доминиращото присъствие на Шакил О’Нийл в защита и 22 точки на Амари Студамайър, те успяха да надделеят като гост над Портланд Трейлблейзърс с 97-92. „Слънцата” успяха да удържат натиска на домакините през второто полувреме, които се опитваха да заличат най-голямата си разлика след 2 части игра през този сезон (60-41).
 
Финикс изпитва доста затруднения след привличането на О’Нийл в състава си, като позволява на противниците си да отбелязват по 6 точки повече на мач, от средно допусканите 104 от началото на годината и има само 3 победи, след вчерашната, от изиграните 7 мача след трансфера. Това е доста значителен спад, като се има предвид, че Сънс привлякоха ветерана, именно за да служи като доминираща фигура под коша в защита. Този път обаче 14-кратният участник в мача на звездите успя да се справи със задачата си, завършвайки с 13 борби и 3 чадъра.
 
След като позволиха на Финикс да стрелят 54% от игра през първите 24 минути, Портланд забавиха темпото на играта през второто полувреме, опитвайки се да неутрализират най-силното оръжие на гостите – бързата атака. Освен това те уплътниха защитата си и намалиха драстично процента на стрелба на гостите през третата четвърт до 29% (4/14), побеждавайки ги в нея с 30-19.
 
В началото на четвъртата част „пионерите” продължиха да намаляват разликата, за да се стигне до 83-81, 7:41 минути преди края на мача. Последният кош от игра за Финикс дойде 6:52 минути преди края, след пробив на Стив Неш. Последваха множество лични нарушения от страна на домакините, но Сънс успяха да вкарат всичките си 12 изтрела от наказателната линия, с което измъкнаха победата. За Портланд Брендън Рой бе най-настоятелен в последните минути, но атаките му бяха посрещани от О’Нийл под коша на Финикс. Рой завърши мача с 25 точки и бе най-резултатен за домакините. За гостите към 22-те точки на Студамайър, Неш добави 19, а Грант Хил - 18.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи