Левски постави ЦСКА на колене


Левски постави ЦСКА на колене
Синьото доминира в мача
05-03-2008 20:43

Левски размаза ЦСКА Интерлоджик за втори път този сезон. След като допусна две поредни загуби от червените, този път синия тим си върна по категоричен начин. Вечното дерби, което се състоя в зала Триадица, съвсем не стана дерби, тъй като домакините разбиха червените със 109-67.

За съжаление на зрителите в залата, или поне като изключим феновете на Левски, оспорван мач днес не се получи. Пролича си липсата на основния плеймейкър на ЦСКА Интерлоджик Майк Хендерсън. В играта на отбора липсваше организация и Левски успя да се възползва по най-добрия начин от това.

Домакините стартираха силно двубоя и поведоха с 9-2 в началото. Червените се опитаха да променят нещо, но нямаше как и разликата започна да набъбва. Така след десет минути игра резултатът бе 25-14 в полза на Левски.

През втората част домакините продължиха да доминират изцяло срещата. Те стопираха всякакви опити на армейците за намаляване на разликата. Левски показа и добра стрелба от тройката, както и стабилна защита, което направи резултата 50-30 след първото полувреме.

На почивката между двете полувремена бе продължена похвалната инициатива на ръководството на Левски на терена да излизат да играят децата от школата на клуба. Малките състезатели отново показаха голямо желание и радваха публиката с изявите си.
След почивката нещата на терена не се промениха. Левски продължи да доминира, а пък играчите на ЦСКА пък като, че ли се бяха предали и правеха детински грешки. По този начин разликата продължи да се увеличава и в края на третата част след невероятна тройка на Роб Престън стигна внушителните 32 точки, 83-51.

В последната част старши треньорът на Левски Любо Минчев пусна в игра предимно най-младите си състезатели. Въпреки това авансът на тима се покачваше и в края на мача стигна невероятните 42 точки за радост на сините фенове в залата. За тяхно съжаление пък това може да се окаже последната възможност за Левски да победи ЦСКА този сезон, тъй като тимът ще завърши на второ място редовния сезон, докато червените отиват четвърти или пети и едва ли ще имат шанс срещу Лукойл Академик на евентуален полуфинал.

Петима състезатели на Левски завършиха с двуцифрен точков актив. Станислав Славейков бе най-резултатен с 16 точки, а Роб Престън направи дабъл-дабъл с 15 точки и 10 борби.

За ЦСКА Интерлоджик добър мач направи Крум Дойчинов. Той приключи с 22 точки, най-много от всички играли в мача днес.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЦСКА 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛЕВСКИ 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЦСКА  
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1  
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1  
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)  
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ 
 

ТОП 10 НА 27-И КРЪГ  

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи