Димитър и Тина Димитрови заминават за Италия


Димитър и Тина Димитрови заминават за Италия
Димитър и Тина Димитрови заминават за Италия
06-03-2008 15:27

Младият талант Димитър Димитров, син на известния наш специалист Тина Димитрова, подписа договор с Римини и от есента заминава за Италия. Димитров, който е само на 15 години, ще завърши състезателната година в България и веднага след лятото ще се премести заедно с майка си в Римини. От една година там вече са Георги Сираков със своето семейство.
 

Лично босът на една от най-големите мениджърски агенции в света „Интерперформансис” - Лучано Капикьони - е настоявал талантливото момче да премине в клуба, който е собственост на компанията. Димитров бе на едноседмични проби в Римини през септември и е бил харесан от Капикьони, но тогава до договор не се стигна. Сега семейството решава, че е правилно за младока да продължи развитието си в Италия.
 

„Радвам се много за Димитър, искам да му дам възможност да се развива в по-цивилизована страна и по-добри условия,” казва за BulgarianBasket.com Тина Димитрова.  „Тук е момента да подчертая, че съм изключително доволна от работата му в отбора на Лукойл Академик с Явор Аспарухов. Това е една от причините той да остане и да си завърши сезона тук.”
 

„Мислих много дали да приема предложението за себе си. Исках и имах голямо желание да остана да работя в България, но прецених, че тук няма голям шанс за реализация. Имам предложение от Капикьони за работа в школата на Римини, което сигурно ще приема,” продължава Димитрова.
 

„Това, че Катето е в Италия няма нищо общо с договора на Димитър. Те си вървят всеки по собствен път. Тя има договор до края на годината в Италия. Ако го удължи след това, ще бъде чудесно, но и да не го направи, ще се радвам да играе добре и да се развива където и да е,” сподели Димитрова по повод бъдещето на семейството и наскоро подписания договор.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи