Дунав 2007 се класира за плейофите


Дунав 2007 се класира за плейофите
Дунав 2007 с очаквана победа над Сливен
06-03-2008 21:49

Отборът на Дунав 2007 спечели седмата си поредна победа от 7 мача във втората шестица и такa вече и на теория си осигури място в предварителния кръг на плейофите. Русенци се наложиха като домакини с 87-77 над Сливен, а можеха да спечелят и с по-голяма разлика, ако не беше едно отпускане при решен мач в последните минути. Именно Сливен беше вторият отбор, който до момента имаше математически шансове да изпревари Дунав 2007 в борбата за двете места в плейофите. Русенският тим е и почти сигурен за първата от двете плейофни квоти от втората шестица - тази, която ще ги изправи срещу осмия в крайното класиране на Първа А-1. За да бъдат изпреварени от Алвина, русенци трябва да загубят и трите си мача да края, а варненският тим да спечели своите четири, включително победа над Дунав 2007 с над 20 точки.
 
Мачът в зала "Дунав" започна с (вече традиционно) слаби първи минути на домакините. Точно в средата на първата четвърт една тройка на Лорънс Шарет доведе нещата до 8-16. Оттук почти до края на частта обаче Сливен не вкара нито една точка, а Дунав 2007 направи убийствена серия от 18 поредни - две бързи контраатаки, после две поредни тройки на Павел Нойков, после пък два поредни коша на Николай Господинов и накрая кошове на сърбите Нинослав Тмушич и Ивица Вукотич доведоха нещата до 26-16 и гостите бяха "в нокдаун". Все пак нова тройка на Шарет в последните секунди на четъртината фиксира резултата на 26-19 след нейния край.
 
Сливен започна много силно втората четвърт и, със серия 0-9, дори обърна резултата - 26-28 в 13-ата минута, а после дори 30-34 в 15-ата. После Дунав 2007 обаче пак затегна защитата, а атаките отново бяха завършвани успешно от Нойков и Господинов, за да се стигне до нов обрат - 47-41 за домакините на почивката.
 
През второто полувреме по очевидно по-класният отбор на Дунав 2007 не позволи повече "волности" на гостуващия тим и до края на мача нямаше нови обрати. За Сливен в подкошието Стоян Петков и Пеньо Нацкин се бореха мъжки (последният дори завърши мача с дабъл дабъл), но определено "издъхваха" срещу мощното трио на на домакините - Тмушич, Господинов и Нойков. Димитър Георгиев пък изстреля доста "халосни патрони" от тройката (повечето трудно, през човек) и накрая имаше отчайващ процент от далечно разстояние - 1/10. На гарда на домакините Вукотич също не му вървеше в стрелбата за три точки. Не така стояха нещата обаче при лекувалият досега контузия Иван Николов, който се включи от пейката през първото полувреме и се задържа до края на мача. Именно негови две бързи тройки в средата на третата част направиха разликата в полза на Дунав 2007 девет точки - 62-53 - и до края на четвъртината тя се задържа около десет.
 
От 11 точки (66-55) в началото на последната част, русенският тим, с две отделни серии от по 8 безответни точки, доведе преднината си до цели 22. Но от това 87-65 до края на мача, в резултат на отпускане и някои ротации в състава от страна на Румен Шопов, русенци на свой ред допуснаха дълга серия на гостите (0-12) и не отбелязаха нито един нов кош, за да спечелят само с 10 точки.
 
За пореден път най-резултатен за Дунав 2007 беше Нойков - 28 точки (4 тройки), към които добави и 11 борби. Вукотич и Господинов допринесоха за победата с по 17 точки, а Николов завърши с 9 от трите си тройки.
 
Споменатият вече дабъл дабъл на Нацкин бе оформен от 13 точки и 11 борби, а с най-много точки за Сливен бяха Стоян Петков - 19 - и Шарет - 18.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ 2007 – СЛИВЕН

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ 2007

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛИВЕН

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи