Юношите на Рилски спортист са първият отбор-победител в новата зала


Юношите на Рилски спортист са първият отбор-победител в новата зала
Станислав Ваклинов
06-03-2008 22:33

Юношите на Рилски спортист имаха честта да бъдат първият отбор, играл и спечелил мач в новата „Арена Самоков” и то още преди официалното й откриване, което ще се състои в събота с HDI Мача на звездите. Те победиха Овергаз с 79-67, като водеха през цялото време на срещата, ентусиазирани от възможността да играят в една от най-хубавите зали в България. Самоков е домакин на силен приятелски турнир за юноши до 18 години, в който освен Рилски спортист и Овергаз, участват и отборите на Черно море E-On и Левски. Само днес мачовете от 3-дневното състезание се играха в новата „Арена Самоков”. От утре турнирът ще се премести в залата на СУ „Никола Велчев”.
 
Двубоят започна много силно за домакините и, след комбинативна игра в нападение и организирана защита, те отбелязаха 24 точки през първата част, допускайки само 15 на гостите. През втората четвърт нещата продължиха да се развиват по същия начин и на почивката Рилски спортист се оттегли със солидна преднина от 17 точки (47-30).
 
В началото на второто полувреме, може би убедени вече в крайния успех, домакините си позволиха известно отпускане в защита и допускаха грешки в нападение, което помогна на Овергаз да изравни играта и дори да спечели третата четвърт с резултат 19-18. Това мотивира софийския тим да увеличи натиска си в последните 10 минути, но разликата от 16 точки се оказа прекалено голяма и, въпреки добрата си игра в защита, те успяха да я намалят само с 4 точки, печелейки и последната четвърт с 18-14.
 
За Рилски спортист петима играчи завършиха с двуцифрен точков актив, като най-впечатляващо се представи Станислав Ваклинов, който завърши с дабъл-дабъл, записвайки 17 точки и 17 борби. За Овергаз най-добри бяха Теодор Янчев, завършил с 21 точки и 9 борби, и Калоян Прокопиев, който също направи дабъл-дабъл с 19 точки и 10 борби, към които прибави и 5 асистенции.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ (18) - ОВЕРГАЗ (18) 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ (18) 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ОВЕРГАЗ (18) 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ 
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи