Жени ще свирят звездния мач на връх празника


Жени ще свирят звездния мач на връх празника
Станка Колева ще свири в HDI мача на звездите
07-03-2008 10:10

Трио жени ще свири тазгодишното издание на HDI мача на звездите, а комисар на срещата ще бъде Красимира Гюрова. Бе взето решение по случай 8-ми март, международния ден на жената представителки на нежния пол да присъстват по някакъв начин в тази среща. Така Станка Колева, Татяна Вълчева и Весела Коконова влизат в историята на мача на звездите като първите жени, които ще свирят в него. Също за първи път комисар ще бъде жена, а името на Гюрова е всепознато на всички любители на баскетбола у нас.

 

В същото време трябва да се има предвид, че в този мач са събрани най-добрите звезди, играещи у нас и бе редно да бъдат извикани най-добрите съдии както винаги е ставало досега. Все пак този мач трябва да е награда, признание и престиж за тях самите, а не само за състезателите. Като се викат най-добрите играчи и треньори е редно и най-добрите съдии да свирят, нали? Представете си утрешния мач без Тодор Стойков, Перо Антич и Уили Дийн...

 

Все пак и трите жени, които ще свирят срещата са с доказани вече качества и се представят отлично в шампионата на България. В крайна сметка разбираем е жеста на организаторите да бъде назначен наряд само от жени в деня на празника им и те да станат съпричастни на звездното събитие.
 

Вчера бяха определени участниците в конкурсите по забивки и стрелбата от тройката. В журито пък ще се включат Петър Аврамов – шеф на HDI Застраховане, Михаил Михов – бос на Леденика, както и президента на Рилски спортист Петър Георгиев. Новият национален селекционер на мъжете Пини Гершон, който пристига днес в България може би ще връчи някоя от наградите.
 

Очаква се лично президентът на България Георги Първанов да пререже лентата по откриването на модерното съоръжение утре в 15.30 часа. Самата среща стартира от 17.00. Достъпът до Арена “Самоков” в деня на откриването и провеждането на HDI мача на звездите ще бъде безплатен, но ще се влиза със специално изготвени пропуски.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи