17-а поредна победа на Хюстън


17-а поредна победа на Хюстън
Трейси МакГрейди с 31 т. и 9 ас. (AP Photo)
07-03-2008 11:14

Хюстън Рокетс продължават със своята рекордна за клуба серия серия от победи, които вече станаха 17. Този път успехът дойде в едно от големия брой интересни дербита на щата Тексас в редовния сезон на НБА - като гост над Далас Маверикс с 98-113.
 
За победата на "Ракетите" Трейси МакГрейди вкара 31 точки и подаде 9 асистенции, а Рейфър Алстън добави 24 точки, които са най-доброто му постижение за сезона. Поредицата от победи на Хюстън са не само рекорд на клуба, който те подобряват с всяка следваща, но е вече изравнено седмо най-добро постижение в историята на НБА. Скоро отборът може да дели вече и четвъртото място в тази своеобразна класация, ако утре вечер победи у дома друг свой съперник от могъщата Югозападна дивизия - Ню Орлиънс Хорнетс. Освен това, след като изпревари Далас, именно "Стършелите" са следващият отбор, когото Рокетс могат да изпреварят в борбата за челните позиции в дивизията и в Западната конференция.
 
За Далас Маверикс 21 точки вкара Джош Хауард, а 17 - Джейсън Тери, но отборът претърпя трета поредна загуба и четвърта в последните си 5 мача. Освен това, така прилючи серията от 12 поредни домакински победи на Мавс, но всичко бе логично без тяхната суперзвезда Дирк Новицки - той изтърпяваше наказанието си от един мач за грубия фаул, с който контузи Андрей Кириленко.
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи