Българин спечели забивките в HDI мача на звездите


Българин спечели забивките в HDI мача на звездите
Владимир Николов получава наградата от Иван Ценов
08-03-2008 20:19

Крилото на Славия Владимир Николов, който преди два дни навърши 20 години си поднесе невероятен подарък (макар и със закъснение) за рождения си ден. Той спечели конкурса за забивки в поредното издание на HDI мача на звездите. За конкуренция Николов имаше само двама опонента, големия фаворит Лавел Пейн от ЦСКА и Роб Престън от Левски. От състезанието се отказа Перо Антич от Лукойл Академик.
 

Престън и Пейн събраха по 46 точки след първите опити, докато Николов постигна 48. Така вместо да има двама участника в самия финал, авторитетното жури допусна и тримата за втори кръг. Играчите бяха оценявани от Петър Аврамов – шеф на HDI Застраховане, известния сръбски баскетболист от близкото минало Бранислав Прелевич, треньора на Балкан Георги Младенов, треньора на ЦСКА Росен Барчовски и треньора на Лукойл Академик Желко Лукаич.
 

Във втория кръг Престън събра 42 точки, Пейн 47 и дойде ред на Николов за последен опит. Той изправи пред коша двама баскетболисти – Станислав Говедаров и Тод Галеуей и след като атрактивно ги прескочи заби топката в коша. Така младока събра максималната сума от 50 и заслужено спечели.
 

"Много исках да спечели българин и затова се радвам, че успях да натрия носовете на американците", сподели Николов пред камерите на БНТ
 

КОНКУРС ПО ЗАБИВКИ В HDI МАЧА ЗА ЗВЕЗДИТЕ 
 

Първи кръг

Владимир Николов (Славия) – 48

Роб Престън (Левски) – 46

Лавел Пейн (ЦСКА) – 46
 

Втори кръг

Владимир Николов (Славия) –50

Лавел Пейн (ЦСКА) – 47

Роб Престън (Левски) – 42


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи