Отборът на Тойота спечели HDI мача на звездите


Отборът на Тойота спечели HDI мача на звездите
Поредната забивка в мача (gong.bg)
08-03-2008 21:30

Отборът на Тойота е най-новият победител в HDI мача на звездите след като победи Леденика със 113-90. С този мач бе открита най-модерната спортна зала в България в град Самоков. Събитието почетоха много политици и други известни личности, начело с президента на страната Георги Първанов, новия треньор на България Пини Гершон и шефа на ДАМС Весела Лечева. Макар и за 3000 души, Арена Самоков се пръскаше по шевовете два часа преди началото на самия мач. Всички присъстващи и тези по телевизионните екрани станаха свидетели за страхотно шоу, поднесено от най-добрите български баскетболисти. Освен тях в програмата участие взеха балет Фиоре, Space Dunkers, а водещ бе MC Bony
 
В чест на международния ден на жената - 8 март, двубоят бе свирен от триото Станка Колева, Татяна Вълчева и Весела Коконова, а делегат на срещата бе Красимира Гюрова.
 
В този мач двата състава за първи път бяха миксирани и не бяха разделени на българи срещу чужденци. Самите треньори на Леденика (Желко Лукаич и Георги Младенов) и Тойота (Любомир Минчев и Росен Барчовски) избраха състезателите, които запълниха двата отбора. 
 

Играчите на Леденика бяха равностойни само през първата четвърт след която резултата бе точка в тяхна полза (33-32). Разликата набъбна в тяхна полза във втората четвърт, но оттам до края играчите на Тойота стояха много по-добре на терена и успяха да обърнат мразвоя на събитията на терена. На почивката те водеха с 61-53, но едва ли повечето от играчите и треньорите ги интересуваше резултата. През второто полувреме играчите на Тойота заиграха още по-добре и в края дори се поздравиха с победа от 23 точки разлика. Всички влезли в игра състезатели си доставяха удоволствие, а освен това спечелиха аплодисментите на публиката с атрактивните си изпълнения.
 

Тодор Стойков от Тойота бе избран за MVP на срещата след като изигра само едно полувреме и отбеляза 18 точки, хвана 5 борби, подаде 4 асистенции, отне 2 топки и направи 1 „чадър” за 19 минути игра. Неговият съотборник от Лукойл Академик Перо Антич добави 17 точки за 16 минути, а капитана на ЦСКА Георги Давидов завърши с 16 влязъл като резерва.
 

Центърът на Спартак Плевен пък бе най-резултатен за Леденика с неговите 14 точки. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ HDI МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ ЛЕДЕНИКА-ТОЙОТА ЗА 2008


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи