Българи носят минимален успех на КК Сплит


Българи носят минимален успех на КК Сплит
Деян Иванов вкара решителния кош за Сплит
08-03-2008 23:32

Българите в КК Сплит бяха с основен принос за победата на отбора над Широки брег с една точка разлика 84-83. Деян Иванов отбеляза решителния кош 15 секунди преди края, с който Сплит поведе, в следващата атака същия отне топката от съперника и в крайна сметка успя да запише 10-а победа за сезона в Адриатическата лига. Единият от братята близнаци Иванови бе на терена 22 минути и вкара 10 точки. Освен това той успя да прибави към актива си 7 борби.
 
Другият българин в състава Бойко Младенов бе изключително полезен – отбеляза 8 точки, хвана 2 борби за 15 минути и получи адмирациите на старши треньора на отбора Слободан Суботич.
 

След като загубиха първата четвърт с 2 точки (25-27) в следващите две домакините играха далеч по-добре от гостите и след 30 минути игра имаха предимство от 8 точки (75-67). В последната четвърт вместо да затворят срещата както подобава, играчите на КК Сплит допуснаха гостите от Босна и Херцеговина да се върнат в срещата и дори да имат шанс за успех. Благодарение не сполучливия изстрел на Деян това обаче не се случи и хърватите спечелиха.
 

След мача Младенов заяви пред хърватските медии:

"Щастлив съм, че спечелихме. За нас е важно да влезем в някакъв ритъм. На моменти не играехме много добре, но с течение на времето със сигурност ще изглеждаме по-обиграни. Момчетата ме приеха много добре, трябва ми още малко време да вляза във форма."


До края на Адриатическата лига Сплит има още два мача - у дома срещу Войводина, а на 22 март гсоти на бившия отбор на Младенов - Партизан.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи