Аврамов печели "варненското" дерби в Испания


Аврамов печели "варненското" дерби в Испания
Добри изяви на Калоян Иванов (acb.com)
09-03-2008 00:39

В среща от испанското първенство се срещнаха тимовете на две млади български надежди – Калоян Иванов от Виве Менорка и Божидар Аврамов от Памеса Валенсия. Мачът завърши с 16 точки разлика в полза на гостите от Памеса – 64:80 въпреки отличното представяне на Калоян Иванов. Той бе най – добър за отбора си и логично постигна най – висок коефициент – 20, записвайки в актива си 17 точки и 6 борби за 27 минути игра.

След не особено добрите изяви на съотборнците си българският национал не успя да се справи с по – добрия отбор на Памеса и след добра игра за гостите на Уилямс, завършил със 17 точки и 4 борби и на Милошевич и Дъглас, съответно с 14 и 11 точки, те успяха да вземат петнадесетата си победа този сезон. В игра за Памеса влезе и юношата Божидар Аврамов, бивш играч на варненския Черно море, който за три минути игра успя да отбележи две точки.

Така след 24 кръга в испанското първенство отборът на Памеса заема петото място с 15 победи и 9 загуби, Виве Менорка е на 14 с 9 победи и 15 загуби.

В следващия кръг от първенството Памеса приема във Валенсия силния тим на Барселона, а за Виве Менорка се очаква равностоен мач срещу Гранада като гост.
В същото време в игра след контузия се завърна Васил Евтимов. Центърът игра 24 минути и грабна 11 борби, въпреки че не може да се разпише при загубата на Валядолид от Естудаитес у дома със 74-76. 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи