Любо Минчев: Голям шанс да работя с човек от европейска величина като Гершон


Любо Минчев: Голям шанс да работя с човек от европейска величина като Гершон
Любо Минчев (gong.bg)
09-03-2008 18:11 | gong.bg

Старши треньорът на баскетболния Левски Любо Минчев бе избран от Пини Гершон за един от неговите помощници в националния тим.

 

„За мен това е голямо предизвикателство и голям шанс да работя с човек от най-висока европейска величина като Пини Гершон. Това е нещото, което е най-полезно за мен като млад треньор, който имащ възможност да натрупа опит от доста известна личност в баскетбола.

Съгласен съм с думите на Пини, че треньорът зависи много от играчите си. В едно мое интервю напоследък бях казал, че един добър треньор с по-слаби играчи ще постигне по-малко от по-слаб треньор с по-добри играчи. Никой треньор не може да стигне до победите сам. Те са съвкупност от много неща – от целия екип, треньори и играчи.

 

Много се радвам за избора, но всъщност сега предстоят много по-важни мачове с клуба ми Левски. Те са по-скорошни цели и главата ми е повече там, отколкото за лятото”, сподели Минчев за Гонг.

 

По повод тренировката на „сините”, която Пини Гершон наблюдава в петък вечер, Минчев каза: „В началото ми беше неловко, но после си разкарах тази мисъл от главата. Предупредих играчите преди самата тренировка, че Гершон ще ги гледа. Поздравихме се, запознахме се и той гледа цялата тренировка. След нейния край си взехме довиждане и това беше, не сме коментирали абсолютно нищо,” допълни Минчев.

 


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи