Папазов: Дано Пини се чувства щастлив, че работи в България


Папазов: Дано Пини се чувства щастлив, че работи в България
Златев, Пини и Тити преди мача Лукойл-Макаби
09-03-2008 19:10 | gong.bg

„За мен това е предизвикателство и съм му благодарен. Гарантирам за себе си, а и съм сигурен за Любо, че ще направим каквото зависи от нас. А пък за играчите знам, че са способни да си оставят сърцата на терена”, сподели за Гонг Тити Папазов часове след като Пини Гершон го посочи за свой асистент.
 
„Много бих искал той да се чувства щастлив, че работи в България, а това до голяма степен зависи от нас самите, защото не съм изненадан, че е казал, че за 48 часа се е наслушал на разни мнение и слухове”, каза Тити и разкри един любопитен факт, че на днешния 9-ти март, редом с друг голям треньор и негов добър приятел – Желко Обрадович, рожден ден има и една от дъщерите на Пини Гершон.
 
„Снощи се обадихме на Желко и стана въпрос за това съвпадение. Може пък някой ден и Желко да дойде”, каза Тити Папазов.

„Радва ме това, че Пини ще бъда част от отбора и ще работя с човек като него. Винаги съм твърдял, че най-великото е да работиш за националния отбор, затова само позитивни мисли са ми в главата. Прави ми лошо впечатление това, че този избор се преекспонира. Не знам защо така се получи. Може би заради това, че такова голямо име ще е треньор. Той е изключително открит човек и ще направим добър екип. Казах му, че всички, които работят в баскетбола у нас, много обичат играта. Така мисля. Аз по принцип съм прекалено позитивен. Убеден съм, че и за играчите е предизвикателство да работят с Пини Гершон”, заяви още Папазов и допълни, че не смята факта, че ще бъде помощник, за крачка назад в кариерата си:
 
„Мисля, че съм показвал в работата си до сега колко значимо е било присъствието на моите помощници. Убеден съм, че и Пини мисли така. Не се чувствам подценен, насила никой не ме е карал, но ще разкрия, че още през септември той води принципен разговор с мен. Не мога да не съм му благодарен. Реалист съм и съвсем нормално осъзнавам, че големият плюс, за да се спре на мен е, че се знаем отдавна. Оказа се, че аз съм единственият, който той познава. И аз бих се опрял на някой, който познавам, в чужда обстановка. Това за него не е нова материя, но е нов материал.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи