Спартак Плевен се класира за четвъртфинал на купата


Спартак Плевен се класира за четвъртфинал на купата
Топчов с 20 точки (spartak-basket.com)
10-03-2008 21:14

Спартак Плевен завърши успешно мисията си започната във Варна и достигна безпроблемно до  четвъртфинала. След победата в морската столица днес плевенчани надвиха за втори път Алвина. В домашната си зала Балканстрой играчите на Дарин Великов имаха пълно превъзходство през целия двубой и в края резултатът на таблото бе 108-75.
 

След победата в първия мач играчите на Спартак излязохана терена решени да си осигурят добър аванс още от началото и да изиграят спокойно минутити до края. Нещата се развиха добре за тях в първата четвърт. След силна игра домакините взеха солидна преднина от 29-15 след първите десет минути.
 

Втората част протече по-равностойно. Резултатът се движеше около 15 точки преднина за домакините. Играчите на Алвина показаха малко по-добра игра през тези минути, като на полувремето авансът на плевенчани бе точно 15 точки, 53-38.
 

Интригата в мача бе окончателно убита след почивката. Двата отбора отбелязаха доста точки през третата част, а пък преднината на Спартак бе увеличена с още осем точки. Така последната част бе само, за да се разбере крайния резултат в срещата. Треньорът на домакините Дарин Великов пък даде шанс и на някои от младите състезатели на тима в тези финални минути, в които разликата се вдигна до 33 точки.
 

Така на 1/4 финала Спартак ще се изправи пред изключително трудна задача. Още в петък плевенчани ще гостуват на основния фаворит за трофея Лукойл Академик.

Най-резултатен за Спартак в днешния мач бе Саша Топчов с 20 точки, като той добави и 9 борби. Росен Софрониев завърши с 19 точки, а добре се включи и Борислав Генков с 14 точки и 6 борби.
 

Бившият играч на домакините Николай Балев пък вкара най-много в двубоя. Той завърши с 27 точки срещу бившите си съотборници, но те не бяха достатъчни дори и за почетна загуба.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - АЛВИНА

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК ПЛЕВЕН

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА АЛВИНА

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 

ТОП 10 НА 1-И КРЪГ ОТ ОСМИНФИНАЛИТЕ НА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи