Рилецо мачка Черноморец в Бургас


Рилецо мачка Черноморец в Бургас
Груев най-добър за Рилски спортист
10-03-2008 21:14

Отборът на Рилски Спортист започна с победа похода към достигане на голямата си цел – участие на Финалната четворка за Купата на България. Турнирът е по-специален за тима, тъй като финалните мачове ще се проведат в новопостроената зала в Самоков. Днес те победиха Черноморец в Бургас със 100-70. Така при победа в следващата среща Рилски Спортист ще се класира за ¼ финала, където ще срещне Левски.
 
Днешната среща започна малко трудно за гостите от Самоков. Играчите на Черноморец започнаха много надъхано и мотивирано и не се предадоха в началото пред по-класният съперник. Така след първите десет минути гостите водеха с едва три точки, 23-26.
 
През втората част играчите на Рилски Спортист заиграха по-организирано в нападение, и най-вече по-сериозно в защита. Това нямаше как да не даде отражение и на събитията на терена. Така гостите започнаха да трупат аванс и още в края на полувремето можеше да се каже, че победата им бе осигурена. Рилски Спортист бе напред 56-37 след двадесет минути игра.
 
Нормално при такава разлика гостите започнаха малко по-колебливо второто полувреме. В началото му играта им в нападение не спореше толкова, но пък стояха добре в защита и това им позволи да запазят преднината си, а дори и да увеличат с още две точки. Така преди последната част всичко бе повече от ясно. Остана само да се фиксира крайния резултат и разликата за самоковският отбор. Младите състезатели на клуба също получиха шанс за изява в този двубой.
 
Добър мач за домакините изнесе Димитър Рошманов. Той бе най-резултатен от всички на терена със своите 31 точки. Димитър Найденов пък добави 14, както и 4 борби.
 

Капитанът на Рилски Спортист Александър Груев вкара най-много за своите – 23 точки. Бранко Миркович завърши със 17, а юношата на клуба Станислав Ваклинов се включи много добре и приключи с дабъл-дабъл, 14 точки и 10 борби.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - РИЛСКИ СПОРТИСТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНОМОРЕЦ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 

ТОП 10 НА 1-И КРЪГ ОТ ОСМИНФИНАЛИТЕ НА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи