Видабаскет губи у дома от Черно море


Видабаскет губи у дома от Черно море
Галъуей вкара 17 за Варна
10-03-2008 22:14

С отборна игра и много силна стрелба от тройката, отборът на Черно море Еврохолд се наложи като гост над състава на Видабаскет, с резултат 97-75. За Видин не играха двама основни състезатели, Даниел Кирилов и Иван Иванов, и въпреки индивидуалните усилия на някои от останалите играчи, отборът не успя да направи нищо повече от това да играе равностойно до почивката. За Черно море осъстваше Пламен Алексиев и за мача пътуваха само 10 състезатели, всички от които влязоха в игра.
 
Варненци имаха отличен ден в стрелбата от разстояние и отбелязаха 14 от 25-те си опита от линията за 3 точки (56%), срещу 6 от 14 (42.9%) за домакините. Именно от тук дойде основната разлика в резултата, като по всички други показатели двата отбора бяха почти равностойни. Видабаскет бе доста по-силен единствено в борбата под кошовете с 38 срещу 23 овладени топки, но за сметка на това, с изключение на Юлиян Колев (8/8), никой от отбора не бе достатъчно концентриран при изпълнението на наказателни удари и общият процент тук бе едва 61.3%.  
 
Мачът започна много равностойно и нито един от двата отбора не успяваше да се откъсне в резултата. Първата четвърт завърши при 27-25 за гостите. През втората част Видабаскет отново играха много силно и продължиха да затрудняват варненци. По този начин на почивката домакините изоставаха само с 4 точки (49-45) и все още се надяваха, че могат да постигнат победата в мача.
 
През второто полувреме обаче двубоят изглеждаше по съвсем различен начин. Черно море излязоха амбицирани да покажат, че са по-класния тим, особено при отсъствието на Кирилов и Иванов в състава на домакините, и разликата постепенно започна да се увеличава в тяхна полза, за да достигне до 13 точки преди последните 10 минути. Тук силите на играчите от Видин свършиха и в последната четвърт варненци диктуваха събитията на терена. Частта завърши 22-13 за гостите, с което бе сложена точка на спора в тази среща. 
 
За домакините най-добре се представиха Юлиян Колев, завършил с 26 точки и 6 борби, Ивайло Илиев с 18 точки и 6 борби и Златко Запрянов, отбелязал 12 точки, повечето от които след някоя от 9-те си борби.
 
В състава на гостите всички от титулярната петица завършиха с двуцифрен точков актив, като от резервната скамейка добре се включи и Николай Колев с 12 точки и 4 борби. Брайс Шелдън защити титлата си от конкурса по тройки в мача на звездите, отбелязвайки 4 от 6-те си опита от там, както и две стрелби от по-близко разстояние, за общо 16 точки в мача. Тод Галъуей отново игра силно и записа 17 точки. Богдан Боев бе другият най-силен стрелец за Черно море, записвайки същият процент като Шелдън от тройката, но вкара само един изстрел от по-близо и завърши с 2 точки по-малко от него – 14. 
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ВИДАБАСКЕТ - ЧЕРНО МОРЕ ЕВРОХОЛД

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ВИДАБАСКЕТ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНО МОРЕ ЕВРОХОЛД

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ

ТОП 10 НА 1-И КРЪГ ОТ ОСМИНФИНАЛИТЕ НА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи