Загуби за дамите в Италия


Загуби за дамите в Италия
Екатерина Димитрова
10-03-2008 23:05 | Александър Сотиров

Българските представителки в първенствата на Италия регистрираха губещ уикенд. Представителките ни в Лега А и Лега А-1 записаха 3 поражения.

Екатерина Димитрова записа домакинска загуба, след като Ню Уош Монтигарда отстъпи у дома с 89:93 на гостуващия Асер Приоло. Гостите завоюваха успеха след като показаха по-здрави нерви в заключителните минути на двубоя. Катя Димитрова не попадна в стартовата петица на тима си, но въпреки това игра 26 минути. Младият български гард записа 6 точки, 4 борби и 1 открадната топка.

Гергана Славчева и Пул Коменсе също инкасираха загуба през изминалия кръг. Коменсе отстъпи като гост на Фард Наполи с 82:65, а Славчева бе в стартовите пет за своя тим. Възпитаничката на Флорида Интернешънъл, в последствие преминала през WNBA, игра 37 минути. Гери реализира 12 точки и овладя 8 отскочили топки. Тя добави към статистиката си и 3 асистенции и още толкова откраднати топки.
 
В Лега А1 Север, Фотоаматоре Фиренце на Катя Янчева загуби с 56:45 като гост от Тув Италиа Геас Баскет. Възпитаничката на Люис-Кларк Стейт игра 34 минути за отбора си и успя да реализира 8 точки. Катя добави и 7 борби и цели 8 откраднати топки, като продължава да бъде една от най-силно представящите се състезателки на Фотоаматоре.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи