Румен Шопов: Отиваме за победа в Ямбол


Румен Шопов: Отиваме за победа в Ямбол
Румен Шопов
10-03-2008 23:04

Старши-треньорът на Дунав 2007 Румен Шопов
"Оптималната преднина, която искахме да вземем от този мач е 20 точки. Това е и реалната разлика, с която трябваше да победим. Въпреки че отборът на Ямбол е с доста по-голям опит от нас и изигра по-стойностни мачове в А-1, ние не просто се държахме като равен с равен, а даже, както вече казах, трябваше да бием с разлика от 15 до 20 точки. Попречиха ни многото грешки - технически и тактически. Отборът ни вече стои добре на терена - със самочувствие и добре сработен, но явно ни липсва този финес накрая, който е необходим за победа с по-голяма разлика.
 
Не смятам, че само силното представяне на Говедаров е причината Ямбол да загуби само с 8 точки. Той е доста добър играч, не случайно беше избран и за мача на звездите. За мен обаче не е проблем ако един човек от противниковия отбор вкара 30 точки, по-важно е другите 4 основни играчи да вкарат по 5. В случая добре се справихме и опазихме почти всички останали, но това е баскетболът - няма как да направим 0:0. Тези двама украински центрове например, въпреки че са класни играчи, имахме специална тактика срещу тях и ги опазихме добре.
 
Шансовете за класиране на четвъртфинал си остават 50 на 50, както бяха и преди този мач. В Ямбол няма да се борим за загуба с под 8 точки - отиваме за победа! Ако играем така добре, както днес, ще спечелим."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи