50 победи за Бостън Селтикс


50 победи за Бостън Селтикс
Сам Касел дебютира (Getty Images)
11-03-2008 09:18 | gong.bg

Бостън записа своята петдесета победа през този сезон, след като се наложи безапелационно над Филаделфия със 100:86 като гост. Селтикс достига до кръглата цифра за първия път от 16 години насам, но „Голямото трио” Кевин Гарнет, Рей Алън и Пол Пиърс са на мнение, че победите тепърва предстоят.

 

Карнет завърши с дабъл-дабъл – 26 точки и 12 борби за успеха на Бостън, Алън добави 21 точки, а Пиърс помогна д още 17.

 

„Това не е от чак такова значение. Числата са си числа,” отбеляза старши треньорът Док Ривърс. „Не ти дават трофей за 50 победи. Предполагам, че е приятно, но не за това играем.”

 

Селтикс започна сезона със серия от 15 поредни победи, а сега са в нова поредица от девет. Дебют за тима направи Сам Касел, който се появи на паркета и само за три минути натрупа три лични нарушения и завърши без отбелязана точка.

 

За Филаделфия Андре Милър реализира 22 точки, а Андре Игуодала – 17. Сиксърс нямаше поражение у дома от осем мача насам. Неприятни новини обаче получи наставникът Морис Чийкс от срещата с Бостън – той загуби гарда Уили Грийн още в първата четвърт, а по-късно и Милър си удари лошо гърба. Той остана на терена, въпреки явните болки, които изпитваше.

 

На полувремето Филаделфия почете членовете на шампионския отбор от 1983 година, когато Сиксърс и Селтикс бяха едни от най-върлите врагове в Лигата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи