Травис Хансън: Имаме добри шансове


Травис Хансън: Имаме добри шансове
Травис Хансен
11-03-2008 10:17

Откакто пристигна в Европа преди четири години, крилото на Динамо Москва Травис Хансън се радва на добра кариера. Тя започна с две участия във Файнъл Фор на Евролигата, а след контузията през миналата година той ще се радва да върне отбора на Динамо в най-силното клубно издание на стария континент. В момента Хансен е третия реализатор в УЛЕБ със средно по 19.1 точки на мач и това е също интересно като се има предвид, че в отбора е и Хенри Домеркант. Точките са важни, но на Хансен му е пределно ясно, че защитата е тази която ще изведе Динамо към успеха.
 

„УЛЕБ Къп е добър турнир и ще бъде интересно със системата за финална осмица. На мен ми харесва. Има няколко добри отбора в УЛЕБ, които могат да играят в Евролигата. Разбира се, Евролигата е много по-силна, но аз съм изненадан от качеството на УЛЕБ. Нормално е да очакваме да играем във финалната осмица и да гоним спечелване на трофея. Имаме големи амбиции, стремим се да играем все по-добре и да гоним целите си,” казва Хансен.
 

„Това е моята първа година в УЛЕБ и след контузията ми от миналата година мога да кажа, че съм доволен от сезона до този момент. Преди контузията може би бях по-атлетичен и по-бърз. Но след като скъсаш ахилес е необходимо повече време да се възстановиш. Може би моят отскок сега не е същия, сигурно е по-малък. Но пък аз се чувствам с добър баланс, не скачам по много но пък стрелбата ми е по-балансирана сега,” продължава Хансен.
 

„Играхме с Лукойл Академик преди сезона и ние ги познаваме добре. Очевидно те са много  добър отбор. Те се класират между последните 16 отбора за четвърти път от последните 5 години. Те са един от най-добрите отбори в България. Гледахме видео от техни мачове като се подготвяхме за срещата. Играл съм с Дантей Смит в Атланта Хоукс, но той сега е контузен. Познавам Уили Дийн и Перо Антич, които играят много силно и имат добра година.
Защитата е ключа към успеха за нас. Уили Дийн е с добри реализаторски умения и трябва да го контролираме. Както и Антич. Трябва да играем отборно добре в защита. Всички знаят, че да спечелиш УЛЕБ, Евролига или който и да е шампионат трябва да играеш добре в защита. Имаме добри шансове,” завърши Хансен.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи