Робертас Явтокас: На това ниво от турнира вече всички отбори са равностойни


Робертас Явтокас: На това ниво от турнира вече всички отбори са равностойни
Робертас Явтокас
11-03-2008 11:50 | gong.bg

Една от звездите на Динамо Москва Робертас Явтокас коментира предстоящата среща с Лукойл Академик от турнира за Купа УЛЕБ преди снощната тренировка на руския тим в зала „Универсиада”. Най-скъпоплатеният играч на Динамо бе категоричен, че тимът му ще играе за победа и не може да става дума за подценяване. 
 

"Разбира се, ние сме дошли тук за победа. Аз очаквам, че мачът ще е тежък, но ние сме готови за него и го очакваме."


Какво знаеш за Лукойл Академик? Ти си идвал тук преди три години с Лиетувас Ритас, но отборът вече е много различен.

"Като играчи познавам Стойков и Муйезинович, никой друг. Но ние гледахме видео, видяхме статистиката и имаме представа."


Възможно ли е да подцените Лукойл Академик?

"Не мисля. На това ниво от турнира вече всички отбори са равностойни. Никога не знаеш какво може да очакваш, когато съперникът ти има ден. Така че ще влезем здраво в мача и ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си."


Загубихте последния си мач в руското първенство. Смятате ли, че формата ви в момента е спаднала?

"Тази година имаме някои проблеми, правим по някои друг слаб мач през един-два месеца. Наистина играхме много зле в последния мач, но гледахме много записи, срещахме се, говорихме, и се надявам, че този мач няма да се повтори."
 

Гледали ли сте Лукойл Академик тази година?

"Както казах, подготвени сме, гледахме някои записи, някои мачове, по-специално тези с Вентспилс, най-вече за да получим представа за това как изглежда отборът."
 

Как се чувстваш в Москва?

"Чудесно. Имаме чудесен отбор, животът ни там е страхотен. Динамо е голям, известен клуб, така че аз се чувствам добре в него."


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи