Желко Лукаич: Има много неща да оправяме, за да се доближим до Европа


Желко Лукаич: Има много неща да оправяме, за да се доближим до Европа
Желко Лукаич
11-03-2008 20:39

Старши треньорът на Лукойл Академик Желко Лукаич:

„Честитя на моя колега и добър приятел заслужената победа. Показаха, че са много добър отбор и фаворит за спечелване на турнира. Бяха много концентрирани, изпълниха си задачите и закономерно победиха. Ние имаме още какво да учим, с времето и това ще стане. Можехме да намалим на 4 точки разликата в края и, ако бяхме го сторили, щеше да бъде по-различна ситуацията за втория мач. Ние обаче не изиграхме разумно последните атаки. Доволен съм, въпреки грешките. Има много неща да оправяме, за да се доближим до Европа.

 

Добър мач, заслужихме сами с представянето си да играем с такъв съперник, съвсем нормално беше и интересът да бъде голям за този мач, всички билети бяха продадени три дни предварително. Нормално, залата бе пълна.

 

Ние трябва да си направим изводите, да си направим анализ и да гледаме напред. Играхме с добри отбори в УЛЕБ и, дори когато падахме, ние го правехме без да разочароваме с играта си. Това е то, трябва да работим много в защита. Виждате, че те играят твърдо в защита, тяло в тяло. Нещо, което съдиите в България не допускат. Но, както е казал професор Аца Николич – "Умния човек се учи от грешките си". Това трябва да направим и ние.”

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи