Шъмпърт е MVP на първия кръг от Топ 16 на УЛЕБ Къп


Шъмпърт е MVP на първия кръг от Топ 16 на УЛЕБ Къп
Престън Шъмпърт
12-03-2008 12:21

С невероятна стрелба в най-равностойния сблъсък от Топ 16 на УЛЕБ Къп, Престън Шъмпърт от Бешикташ стана най-полезният играч на първите мачове от тази фаза. Турците успяха да се доберат до равенство в гостуването си на Цървена звезда (80-80), най-вече благодарение на отличната игра на Шъмпърт. Той бе неопазим и вкара 32 точки, като успя при 9 от 12-те си опита за 2 точки, 2 от 4 за 3 точки и 8 от 10 от наказателната линия. Към тях добави и 4 борби, 3 асистенции и 2 отнети топки, натрупвайки коефициент 35, повече от всеки друг в този първи кръг.
 
Основни конкуренти му бяха Крис Оуенс от Галатасарай и Виктор Сада от Акасваю Жирона. Оуенс завърши с 27 точки, 7 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки при победата на тима си като домакин на Гран Канария, събирайки коефициент 34. Сада пък отбеляза 13 точки и добави 7 борби и 7 асистенции за победата при гостуването на Хемофарм със 71-80, за коефициент 33. Съотборникът на Сада, Марк Гасол, го следваше с коефициент 30, а Роул Маршал (Хемофарм) и Дариуш Лавринович (УНИКС Казан) събраха по 29, за да завършат списъка с най-добре представилите се индивидуално през седмицата.
 
Шъмпърт не само заслужи MVP-отличието, но бе и най-резултатният играч на кръга със своите 32 точки, докато Сада, със своите 7 асистенции, стана най-добрият подавач. Робертас Явтокас от Динамо Москва бе най-добрият борец под кошовете с 12-те овладени топки срещу нашия Лукойл Академик, а с 4 отнети топки младокът Рики Рубио от Ховентут бе най-силен в тази категория. Блокирайки по 3 изстрела, Лавринович и Драгиша Дробняк (Туров Згожелец) си разделиха честта да са най-добрите „чадърджии” на кръга. Явтокас и Йере Мацура от Задар бяха единствените, записали дабъл-дабъл през тази седмица, съответно с 13 точки и 12 борби и 12 точки и 11 борби.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи