ЦСКА Москва се класира за четвъртфиналните плейофи


ЦСКА Москва се класира за четвъртфиналните плейофи
Смодиш игра отлично за ЦСКА (euroleague.net)
12-03-2008 22:26

Отмъщавайки си за единствената загуба до момента в Топ 16 на Евролигата, ЦСКА Москва се завърна в четвъртфиналните плейофи, след безапелационна победа над гостуващия в руската столица Уникаха, с резултат 93-70. Съперникът на ЦСКА от полуфиналите миналата година нито за момент не успя да се противопостави на силния руски тим в този мач. С тази победа московчани записаха 4 успеха и 1 загуба в групата си и със сигурност продължават напред. Освен това те могат да завършат и първи, ако Барселона изгуби още един мач. Уникаха, от друга страна, има актив от 2 победи и 3 загуби, след днешната, и при следваща победа на Барселона отпада от борбата за продължаване напред.
 
Серия от 8-0, в която Томас ван ден Спигел заби два пъти, позволи на ЦСКА да дръпне с 24-16 след първите 10 минути. Още една серия, този път 9-0, в средата на втората четвърт, затвърди водачеството на руснаците, а след тройка в последната секунда на първото полувреме, отбелязана от Рамунас Шишкаускас, резултатът стана 44-26. През третата част Лангдън, Папалукас и Смодиш помогнаха на домакините да увеличат още разликата си до 62-36, минути преди края на тетата четвърт, с което крайният изход от двубоя вече бе ясен.
 
Петима играчи от състава на домакините завършиха с двуцифрен точков актив. От тях Маркъс Гори бе най-резултатен с 16 точки, следван от Матияз Смодиш с 14, Трейджън Лангдън с 13, Теодорас Папалукас с 12 и Дж. Р. Холдън с 10. За Уникаха Херман Габриел завърши с 14 точки, а Даниел Сантяго добави 12.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА МОСКВА - УНИКАХА 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА УНИКАХА 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЦСКА МОСКВА 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА 
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ТОП 16 НА ЕВРОЛИГАТА
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи