20 поредни за Трейси и компания


20 поредни за Трейси и компания
Т-Мак с 28 точки и 9 борби
13-03-2008 10:26

Рано тази сутрин отборът на Хюстън Рокетс победи Атланта Хоукс с 83:75 в един слабо резултатен за стандартите на НБА мач, изпълнен с обрати и много „европейска” защита. Този успех е двадесети пореден за „Ракетите”. По този начин те изравняват постижението на Милуоки Бъкс от сезон 1970-71 и при още една победа еднолично ще заемат второто място след ЛА Лейкърс, които държат рекорда от 33 поредни победи.
 
Отборът на Хюстън имаше много проблеми тази вечер, особено през първата част. Процентът им на стрелба беше трагичен, а звездата на „Ястребите”Джо Джонсън – правеше каквото си иска. Шейн Батие от отбора на Рокетс казва: „Бяхме ужасяващи при стрелбата и имахме проблем с личните нарушения, но в този отбор имаме невероятна воля.” И го показаха. Въпреки изоставането с 10 точки след 2 части игра, през второто полувреме „Ракетите” размениха водачаството със съперниците си шест пъти преди резултатът да бъде 71:70 в последните 5 минути. И след като Трейси МакГрейди вкара тройка, а Атланта пропуснаха 7 поредни стрелби, „Ястребите” забубиха контрола над мача и играчите на Рик Аделман постиганаха 20-ата си поредна победа.
 
Звездата на Хюстън МакГрейди отбеляза 28 точки, 21 от които през втората част, и овладя 9 борби. За Атланта Джонсън също отбеляза 28, но пропусна четири от петте си стрелби в края на мача и така позволи на тексасци да вземат контрол.
 
Но всъщност как успяха да победят, след като Т-Мак пропусна осем от първите си десет стрелби, а гардът Рейфър Олстън имаше незавидната успеваемост 3/18? Ето отговора – защита. Най-добрият защитник на „Ракетите” Шейн Батие отново споделя: „Кaрахме ги да се борят за абсолютно всичко. Защитата ни беше невероятна. Това е запазената ни марка”.
 
След може би най-изстраданата от 20-те победи, „Просто продължаваме да се забавляваме и да играем здраво. Не се съсредоточаваме върху чупене на рекорда, съсредоточаваме се върху това да станем по-добри”, казва Лутър Хед от отбора на Хюстън.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи