Ямбол отстрани драматично Дунав 2007


Ямбол отстрани драматично Дунав 2007
Мартин Хорозов с 20 точки
13-03-2008 21:00

Ямбол се класира за следващият етап от купа „Леденика” след инфарктна победа над Дунав 2007. Двубоят започна вихрено за домакините като бързо поведоха с 5:0. Русенци обаче се окупитиха и изравниха играта. Последва нова серия от 7:0 за Ямбол и при 16:6 Румен Шопов взе прекъсване. Това даде резултат и отборът му заигра по-мобилизирано като навакса пасива си. В края на частта Ямбол успяха да направят макар и крехка преднина от 7 т.(23:16).

Втората четвърт бе абсолютно равностойна и почти през цялото време се игра кош за кош, като домакините така и не можеха да се откъснат напред, за да наваксан загубените 8 точки в Русе. Така при резултат 47:42 двата отбора се оттеглиха за почивка.

През третата четвърт се случи това, което феновете в залата очакваха. Ямбол излязоха пределно мобилизирани, вдигнаха оборотите и след няколко вихрени атаки и откраднати топки в средата на периода преднината бе 16 т. Изключителна стрелба показа Мартин Дурчев като само в тази част той вкара 3 тройки. Добре му партнираха Говедаров и Хорозов. Дунав изпаднаха в дупка и до края на частта не успяха да излязат от нея. Закономерно Ямбол увеличиха разликата на 23 т. и частта завърши при 78:57.

Началото на последният период с нищо не показваше какъв трилър предстоеше. Преднината достигна 24 т., но 5 минути преди края Дунав показаха невероятен хъс за игра, приложиха зонова защитата и след няколко откраднати топки направиха серия 16:0 и 1:11 преди края резултата бе 88:80. Всичко започна отначало. Ямбол реализираха 2 точки, а в ответната атака игралият много добре Павел Нойков отбеляза тройка от 7 метра. Това намали разликата на 7 т. достатъчна на Дунав да се класира. Домакините обаче в следващата атака чрез Иван Марчев вкараха 2 т. и 4.5 секунди преди края Шопов взе прекъсване. В последната атака Нойков проби към коша, но вместо да стреля реши да подаде и Дунав изтърва топката. Беше останало по-малко от секунда и резултата се задържа 92:83, точно такава разлика, която трябваше на Ямбол.

Домакините продължават напред в турнира, но с тази непостоянна игра ще им е много трудно да се класират за финалната четворка. За Дунав с по 23 т. са Павел Нойков и Нинослав Тмушич (10 борби), а Иван Николов завърши с 17 т. В Ямбол най-много точки отбеляза Мартин Хорозов – 20, Дурчев вкара 19 (5 тройки). Много добра игра показа влезлият като резерва Павел Маринов.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ДУНАВ 2007
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ 2007 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЯМБОЛ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 

ТОП 10 НА 2-И КРЪГ ОТ ОСМИНФИНАЛИТЕ НА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ 
 

ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА КУПА „ЛЕДЕНИКА”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи